Capita bv

PERSBERICHT
12 januari 2005

Speeksel Is Essentieel Bij De Bescherming Van Je Tanden

Speeksel heb je nodig om te kunnen eten, praten, zoenen en om te voorkomen dat je gebit beschadigt. Door ons veranderende eetpatroon is het eigen speeksel niet meer toereikend. Daarom heeft tandpastamerk Zendium een nieuwe formule ontwikkeld, die de beschermende werking van het speeksel versterkt. De tandpasta is bewezen effectief tegen tandplak en helpt tegen mondblaasjes.

Gezonde mensen produceren per dag ruim een halve liter speeksel. En dat is niet zonder reden. Speeksel bevat belangrijke antibacteriële stoffen, die de groei van bacteriën in de mond tegengaan. Als de kwaliteit van het speeksel niet optimaal is of de speekselproductie afneemt, is het gebit minder beschermd. Volgens tandartsen en mondhygiënisten zijn tand- en mondproblemen, zoals tanderosie, tandvleesproblemen en gaatjes steeds vaker het gevolg van onder meer slecht functionerend speeksel.

Deze nieuwe tandpastaformule versterkt de werking van vier belangrijke antibacteriële factoren van het speeksel. Naast drie enzym-eiwitsystemen, die niet alleen de bacteriegroei remmen, maar ook de bestaande bacteriën afbreken, is colostrum aan de formule toegevoegd. Colostrum is de moedermelk die bij zoogdieren na de bevalling wordt afgescheiden. Net als speeksel bevat colostrum beschermende factoren die de weerstand in de mond versterken. De Universiteit van Oslo in Noorwegen heeft middels internationaal klinisch onderzoek aangetoond dat de vernieuwde formulering een significant positief effect heeft op bepaalde aspecten van de mondgezondheid. Zendium is een unieke tandpasta met colostrum die bovendien gepatenteerd is.

'Vier jaar klinische ontwikkeling heeft zijn vruchten afgeworpen. Zendium heeft een tandpasta ontwikkeld die het gebit aanvullende bescherming biedt,' aldus Mylène Heystek, Marketing Directeur Sara Lee Household & Bodycare Nederland B.V. Het speciale van deze vernieuwde Zendium formule is dat het bacterievorming helpt te voorkomen, door natuurlijke beschermingssystemen van het speeksel in de mond te versterken.

Het onderzoek van de Noorse professor P. Barkvoll bewijst de effectiviteit van de formulering. De nieuwe Zendium is effectief tegen tandplak, één van de grootste veroorzakers van tandproblemen. Daarnaast blijkt de tandpasta mild voor de gevoelige mond.