Politie Flevoland

Bijna 900 mensen krijgen ijskrabber

Lelystad/Dronten, 12-01-2006 o De politie heeft woensdag tijdens een algemene verkeerscontrole bijna 900 ijskrabbers uitgedeeld aan mensen die alles keurig voor elkaar hadden. Zon 121 mensen kregen een bekeuring, voornamelijk omdat ze het rij- of kentekenbewijs niet bij zich hadden.
Veilig naar huis

s Morgens werd gecontroleerd op De Meent in Lelystad en s middags op De Noord in Dronten. De politie voert deze controles uit omdat ze wil dat mensen veilig deelnemen aan het verkeer en vooral weer veilig thuis komen. Jaarlijks gebeuren er in Flevoland ruim 5.000 aanrijdingen, waarvan ongeveer de helft ernstig. Daarbij komen zo gemiddeld 25 mensen om. Dat is teveel. Daarom wijst de politie verkeersdeelnemers erop hoe ze veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Politie Flevoland beloont als het kan en bekeurt als het moet.

Resultaten

De politie heeft in totaal op beide locaties zon 1.000 verkeersdeelnemers gecontroleerd. In totaal zijn 121 bekeuringen uitgeschreven voor de meest uiteenlopende overtredingen zoals het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs. Onder de gecontroleerde bestuurders bevonden zich ook zon 25 taxichauffeurs. Slechts één daarvan bleek niet te beschikken over de verplichte chauffeurspas.

Yskrabbers

Bestuurders die alles keurig in orde hadden, kregen een Politie Flevoland Yskrabber; voor meer zicht. De ijskrabber is bovendien te gebruiken als parkeerschijf.

De politie zal dergelijke controles blijven herhalen.