Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 2

Milieumeldingen

Bij de gemeente zijn de volgende meldingen op grond van de Wet milieubeheer ingediend:
- Klomp transport BV, Fahrenheitstraat 13, voor een transportbedrijf - & Rijst, Bruggestraat 20, voor een restaurant - Post Harderwijk BV, Harderwijkerweg 266, Voor een transport- en grondverzetbedrijf
- Tandartsenpraktijk Okhuijsen, Smeepoortenbrink 20, voor een tandheelkundige praktijk.

Voor deze bedrijven gelden landelijke voorschriften. Zij hoeven geen milieuvergunning aan te vragen. Wel zijn de stukken in te zien in de Stadswinkel in het stadhuis. Bedenkingen indienen is niet mogelijk.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411401.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunningen verleend voor: - Van Heemskercklaan (binnenpleintjes): 4 bomen met herplant van 4 bomen i.v.m. vervanging van plantsoen. - Jan Azn Leeghwaterstraat 10: 1 boom.

Deze besluiten liggen voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met 23 februari kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Informatie: Stadsbeheer, tel. 411142.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Engelserf 8: dakkapel
- Jazzdreef 6: berging
- Wouterskampen 28: aanpassen en uitbreiden woning

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Grensweg 12: woning
- Westeinde: politiebureau

Er zijn sloopvergunningen verleend voor: - Oranjelaan 38: aangebouwde opstallen en dak

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411352.

Nieuwe (ver)bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Hagenhof 37: overkapping - Van Lennepstraat 13: gevel in garage en vergroten garage - Van Lennepstraat 11: dakkapel - Knijptang 1: garage met carport

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Potweg 4: woning (vervangen bestaande woning) - Lage Enkweg : bedrijfswoning - Smeepoortstraat 22: uitbreiden woning - Spieghelstraat 17: verhogen kap

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411250.

(Bouw)plan via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 15 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Ter inzage van 12 t/m 26 januari: - Muziekland IV: opties

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. U kunt binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel. 411352.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411250.

Bouwplan Luttekepoortstraat 2

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag ontvangen van Newport Blue Holland BV
om op grond van de monumentenverordening 1995 vergunning te verlenen voor het aanbrengen van markiezen op het perceel Luttekepoortstraat 2 ,een gemeentelijk monument.

Het bouwplan ligt tot en met 26 januari ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het bouwplan schriftelijk haar/zijn bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411250/411396.