KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

12-1-2006

Casper Bouman en Joeri van Dijk op medaillekoers

De vierde dag van het Australische Sail Melbourne werd gekenmerkt door veel zon en weinig wind. Toch konden er in de Neil Pryde RS:X klasse twee wedstrijden worden gevaren. Na een totaal van acht races staat Casper Bouman nog altijd op de eerste plaats in het tussenklassement. Hoewel hij tijdens race 7 zijn slechtste resultaat tot nu toe
neerzette, een achttiende plek, heeft hij maar liefst negen punten voorsprong op de nummer twee van het klassement, de Nieuw Zeelander Jp Tobin. Met slechts twee punten verschil vinden we Joeri van Dijk op de derde plek.

Doordat Casper in race 7 een steekje liet vallen, pakte Joeri zijn kansen en greep de overwinning in die race. In race acht moesten beide heren de Nieuw Zeelander voor laten gaan die als eerste eindigde. Casper behaalde een derde plaats en Joeri de vierde.

een negende plaats in het tussenklassement. Ook hij heeft al acht wedstrijden achter de rug. Marc zal de laatste twee dagen hard moeten knokken, wil hij nog kans maken op een podiumplaats. Aan de leiding gaat op dit moment de Australische Thomas Slingsby, winnaar van onder andere de Holland Regatta 2005.

Sail Melbourne, een ISAF Grade 1 event, duurt nog tot en met zaterdag 14 januari. De volledige uitslagen zijn te vinden op onderstaande website.

Internetadres: www.sailmelbourne.com.au