PERSBERICHT - 2006-01-12

Enthousiast onthaal op Vakantiebeurs voor magazines 'Voilà Vlaanderen'

Toerisme Vlaanderen scoort met vernieuwde brochures

Toerisme Vlaanderen & Brussel heeft haar brochures voor de Nederlandse markt in een volledig nieuw en bijzonder fraai nieuw jasje gestoken. Voilà ! Vlaanderen is de nieuwe titel van de drie magazines die de Vlaamse steden, de Vlaamse kust en Groen Vlaanderen belichten. Ze zijn op de Vakantiebeurs 2006 gelanceerd en worden daar enthouiast door het publiek ontvangen.

Nederlands gericht Voilà ! Vlaanderen is bestemd voor de Nederlandse consument en daarom deed Toerisme Vlaanderen & Brussel voor het samenstellen ervan, een beroep op Nederlandse journalisten die vanuit hun kennis en ervaring, toeristisch Vlaanderen op hun eigen Hollandse manier verwoordden.

Dat deed Toerisme Vlaanderen ook voor 2005 al, maar de magazine-vorm waarin een en ander voor het nieuwe toeristisch jaar 2006 is gegoten is nóg mooier en toegankelijker.

Nieuwsgierig Aan de nieuwe magazines is medewerking verleend door gerenommeerde toeristisch auteurs als Dolores Thijs, Rob van den Dobbelsteen, Melle van der Velde, Paul de Pondt, Nic Balthazar, Rutger van den Hoofdakker en Bert van den Snoek. Hun verhalen over Vlaanderen, vanuit een Nederlandse invalshoek belicht, maken nieuwsgierig naar het nabuurland.

Bedoeling
'En dat is natuurlijk ook onze bedoeling', aldus de nieuwe directeur van Toerisme Vlaanderen & Brussel, Dirk Mertens, wiens voorganger Karel Ooms, samen met persvoorlichter Tine Heddebauw, vooral voor de productie van de informatieve magazines verantwoordelijk was.

De magazines worden verspreid in een oplage van 25.000 ex. (Vlaamse steden en Vlaamse kust) en 35.000 exemplaren (Groen Vlaanderen) en zijn voor de consument volledig gratis beschikbaar.

Vlaanderen Vakantieland
Fietsen zonder bagage in Haspengouw, onthaasten in het Maasland, ontdek hét Nationaal Park Hoge Kempen, klasse en gastronomie in Poperinge, wandelen op de Kempense heuvelrug, in het spoor van de Flandriens, eco-logeren in Antwerpen, Brugge voor lekkerbekken, Leuven tussen pot en pint, slapen temidden van de duinen

Dit zijn slechts enkele van de meer dan 500 arrangementen die in de gratis Vlaanderen Vakantieland brochure 2006 vermeld staan. Op de cover prijkt opnieuw Sabine Hagedoren.

Hét tv-gezicht
Zij is hét tv-gezicht van het ook bij Nederlanders zeer populaire Vlaamse toeristische tv-programma Vlaanderen Vakantieland dat reeds zijn 15de verjaardag viert en iedere week te zien is op één, op zaterdag om 18u.10 en op zondag om 17u.15.

Informatie
Bezoekers aan de Vakantiebeurs 2006 vinden het nieuwe informatiemateriaal in de stand van Toerisme Vlaanderen & Brussel (D088) in Hal 11. Consumenten kunnen de gratis brochures ook aanvragen via het kantoor:

Toerisme Vlaanderen & Brussel
Koninginnegracht 86
2514 AJ Den Haag
tel 070-416 81 10
fax 070-416 81 20
e-mail: verkeersbureau@toerisme-vlaanderen.nl
www.toerisme-vlaanderen.nl