Politie Zuid-Holland-Zuid

12/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 12-01-2006 o Persberichten District I

VERDACHT
ZWIJNDRECHT De politie heeft op donderdagmorgen 12 januari een 34-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in een woning aan het P.J Oudplein. De man zou vorig jaar met een gestolen bankpas goederen hebben gekocht in Breda. De pas werd vorig jaar juli gestolen uit de portemonnee van een 43-jarige vrouw uit Zwijndrecht. De verdachte werd herkend op camerabeelden. Hij is ingesloten en zal nader worden gehoord.

ONDER INVLOED
ZWIJNDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 11 januari een 19-jarige vrouw uit Zwijndrecht aangehouden op de Jacob Marisstraat. Agenten zagen hoe de bestuurster iets rookte wat erg op een blow leek. De politie volgde de bestuurster en zag hoe zij met wisselende snelheden haar weg vervolgde. Daarnaast gaf zij geen richting aan en maakte onverwachte manoeuvres. Op de Jacob Marissstraat werd de bestuurster staande gehouden. Ze gaf toe een blowtje te hebben gerookt tijdens het rijden. De vrouw werd aangehouden en haar rijbewijs ingevorderd. Een bloedonderzoek zal moeten uitwijzen in hoeverre de 19-jarige onder invloed van drugs was tijdens het rijden. Na een blaastest bleek ze niet te hebben gedronken. Ze is na verhoor heengezonden.

GEEN RIJBEWIJS EN GEDRONKEN
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 11 januari op donderdag 12 januari een 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Laan der Verenigde Naties. De politie voerde een routinecontrole uit. Het vermoeden bestond dat de autobestuurder had gedronken. Dit bleek zo te zijn na een blaastest (575 ugl). Ook bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs en kon hij zich niet identificeren. De man kreeg een rijverbod van 6 uur. Hij werd ingesloten op het politiebureau. Nadat zijn paspoort was gebracht op het bureau, werd hij heengezonden.