Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 januari 2006

Verboden wapenbezit

Verdachte aangehouden na vondst vuurwapens en munitie in woning

Rijssen

Op woensdag 11 januari stelde de politie in Rijssen een onderzoek in een woning in van een 53 jarige man wegens vermeend vuurwapenbezit. De bewoner ontkende vuurwapenbezit waarop een huiszoeking werd gedaan. Daarbij trof de politie meerdere munitie aan voor een kogelgeweer en een hagelgeweer en een kogelgeweer. In totaal werd ruim 126.000 munitie aangetroffen. De munitie en het geweer werden in beslag genomen. De politie hield de 53 jarige daarop aan wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De verdachte verklaarde het wapen en de munitie al heel lang in zijn bezit te hebben en er eigenlijk niets mee te doen. Na verhoor kon de verdachte het bureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.(06-004219)

Doorrijder aangehouden

Automobilist verlaat plaats ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken

Enschede

Op woensdag 11 januari werd omstreeks 12.40 uur een geparkeerde auto aangereden op de Zevensterstraat in Enschede, waarna de veroorzaker zonder te stoppen was doorgereden. De 36 jarige eigenares van de auto zag nog net dat de dader er vandoor ging. Uit het daarna ingestelde onderzoek kon de politie aan de hand van aangetroffen onderdelen de eigenaar van de auto achterhalen. In de omgeving van de woning van de auto-eigenaar trof de politie de betrokken auto met schade aan. De verdachte, een 21 jarige Enschedeër werd daarop in zijn woning aangehouden. Na verhoor kon de verdachte het bureau met een transactie van 220 euro weer verlaten. (06-004309)

Dronken automobilist

Politie neemt bloedproef af bij zwaar beschonken automobilist

Oud Ootmarsum

Op woensdag 11 januari werd omstreeks 16.00 uur bij de politie melding gemaakt van een dronken automobilist op de Wittebergweg in Oud Ootmarsum. De politie trof daar een auto aan met daarin een slapende bestuurder. De melder had deze auto klem gereden met een tractor, zodat deze niet meer verder kon rijden. Bij de automobilist, een 57 jarige man uit Ootmarsum werd alcoholgebruik geconstateerd. Hij was nauwelijks aanspreekbaar en is door de politie aangehouden. Aan het bureau is hem een bloedproef afgenomen, nadat een ademtest niet mogelijk bleek. Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-004619)

Aanrijding met letsel

Automobilist verleent fietser geen voorrang

Hengelo

Op woensdag 11 januari vond om 09.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Bronforelstraat/Deurningerstraat in Hengelo. Een 47 jarige automobiliste uit Hengelo Bronforelstraat de rotonde op en verleende daarbij geen voorrang aan een 20 jarige fietser uit Deurningen. De fietser werd na de aanrijding met rugklachten naar het ziekenhuis overgebracht. (06-004619)

Mishandeling

Verkeersergernis leidt tot handgemeen

Enschede

Op woensdag 11 januari werd omstreeks 12.30 uur een mishandeling gemeld aan Het Leunenberg in Enschede. Een 42 jarige Enschedese automobilist had zich gestoord aan het gedrag van een fietser en maakte hem dit middels handgebaren duidelijk. Nadat de automobilist was gestopt en de fietser aansprak, liep dit uit de hand en ontstond er een handgemeen, waarbij de fietser ferme klappen uitdeelde aan de 42 jarige. De politie hield de fietser, een 22 jarige Enschedeër aan. Na verhoor kon de verdachte met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (06-004736)

Diefstal uit een school

Politie houdt twee verdachten aan met gestolen goed

Hengelo

Op woensdag 11 januari werd omstreeks 13.00 uur een diefstal van beamers gemeld vanuit een school aan de M Adriaansz de Ruyterstraat in Hengelo. Daarbij was gezien dat twee mannen in een auto weggereden waren. Die middag omstreeks 14.35 uur trof de politie in de bewuste auto rijdend inn de Frederik van Eedenstraat in Almelo aan. In de kofferbak trof de politie enkele beamers aan waarop de beide inzittenden werden aangehouden. Het betreffen twee mannen uit Gouda van 24 en 26 jaar oud. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (06-004854)

Brievenbus opgeblazen

Delen van de poststukken veilig gesteld

Markelo

Een bewoner aan de Koekoekslaan in Markelo hoorde op donderdag 11 januari omstreeks 01.30 uur een harde knal. Toen hij uit het raam keek zag hij rook opstijgen uit de brievenbus ter hoogte van de Fokkerstraat. De politie constateerde dat de brievenbus in zijn geheel was opgeblazen. De poststukken zijn door de politie meegenomen. Een onderzoek wordt ingesteld. (06-005046)

Diefstal uit woning

Man vraagt om glas water en neemt daarop de tas van de bewoner mee

Nijverdal

Op woensdag 11 januari werd een diefstal gemeld vanuit een woning aan de Grotestraat in Nijverdal. De melder, een 86 jarige vrouw had kort daarvoor een man aan de voordeur gehad. De man had haar gevraagd om zijn fles te mogen vullen met water. De 86 jarige liet daarop de man binnen. Nadat de onbekende man de woning weer verlaten had, ontdekte de 86 jarige dat haar handtas was verdwenen. Van de man is het volgende signalement bekend. Man, ongeveer 30 tot 40 jaar oud, hij had een lange puntbaard en was gekleed in een lange donkere jas, donkere broek, hoge bergschoenen en een blauw/zwart gebreide muts. De man droeg tevens een donkere rugzak. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-004778)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --