Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

12 januari 2006

Apeldoorn - Met auto tegen verkeerslicht

Een 35-jarige automobilist uit Apeldoorn is woensdagavond (11-01) rond 23.20 uur tegen een verkeerslicht gebotst. De auto raakte bij het nemen van de bocht vanaf de Deventerstraat naar de Laan van Zevenhuizen in een slipt. Hierdoor botste hij tegen het voetgangersverkeerslicht. Er raakte niemand gewond.

Apeldoorn - Doorgereden na aanrijding

Een 13-jarige fietsster raakte woensdagmorgen (11-01) gewond nadat ze was aangereden. Het incident vond plaats op de Gildelaan rond 08.30 uur. Het meisje fietste op het fietspad aan de Gildelaan. Op een gegeven moment zag ze een auto uit de Warenargaarde komen. Deze verleende geen voorrang en reed de fietsster aan. Zij viel met haar hoofd tegen de stoep en raakte even buiten bewustzijn. Zij bleek na onderzoek een lichte hersenschudding te hebben en een pijnlijk been. De bestuurder van de auto is doorgereden. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto en ook getuigen van het ongeval. Zij kunnen bellen via 0900 - 8844.

Apeldoorn - Doorrijder aanrijding meldt zich

Een 34-jarige fietsster uit Apeldoorn raakte woensdagavond (11-01) rond 21.55 uur gewond na een aanrijding op de Generaal van Heutszlaan. De vrouw werd aangereden door een auto die vanuit het Verzetstrijderspark was komen rijden. De bestuurder was doorgereden. De vrouw had last van haar nek, knie en schouder en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De bestuurder van de auto, een 22-jarige inwoner uit Enschede, kwam zich enkele uren later melden bij de politie. Hij bekende de vrouw te hebben aangereden, maar dat hij in paniek was geraakt. De auto had hij achtergelaten op het zandpad bij de Pompulweg in Hoog Soeren. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Apeldoorn - Fietsster gewond

Een 13-jarige fietsster uit Teuge raakte op donderdag (12-01) rond 08.10 uur gewond bij een aanrijding op de Deventerstraat. Ze reed met een klasgenootje op de ventweg in de richting Apeldoorn. Thv het viaduct over de A50 werden ze ingehaald door een scooter. Deze moest naar rechts uitwijken ivm een tegemoetkomende auto en raakte daarbij de fietsster die daardoor kwam te vallen. Het meisje werd met knieletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De scooterbestuurder reed door. Het gaat om een gele scooter met blauwe accenten en een blauw voorspatbord. De bestuurder droeg een zwarte helm en een zwarte rugtas. De politie wil graag in contact komen met de scooterbestuurder en eventuele getuigen van deze aanrijding. Ze kunnen zich melden via telefoonnummer 0900 8844.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --