Ariba gaat samenwerking aan met Avolent

Schiphol-Rijk, 12 januari 2006 - Ariba, leverancier van oplossingen op het gebied van Spend Management, gaat een samenwerking aan met Avolent. Avolent is een belangrijke leverancier op het gebied van electronische facturatie en betaling. Ariba wil met de samenwerking de betalingsprocessen binnen zijn Spend Management-oplossingen verder verbeteren.

Binnen de samenwerking gaat Avolent een aantal tools ontwikkelen waarmee bedrijven, gebruikmakend van de software van Avolent, electronische facturen direct naar het Ariba Supplier Network te kunnen sturen. Bedrijven die via het netwerk inkopen kunnen zo facturen eenvoudig binnenhalen en betalen.

Don Darby, Director of Supplier Solutions bij Ariba: "Het verzenden en verwerken van facturen kost vaak veel tijd en geld, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Door de software van Avolent te koppelen aan het netwerk, kunnen bedrijven de tijd van factuur tot betaling aanzienlijk verkorten."

Veel grote bedrijven maken al gebruik van Ariba Invoice en het Ariba Supplier Network voor het optimaliseren van hun facturatieprocessen. In 2005 werden meer dan vier miljoen facturen met een totale waarde van meer dan tien miljard dollar, via het netwerk verwerkt. De software van Avolent wordt op zijn beurt gebruikt in transacties met een totale waarde van meer dan 50 miljard dollar.

Chris Kenney, Avolent's Vice President Business Development: "Door het integreren van onze oplossingen met die van Ariba, kunnen we leveranciers en inkopers helpen met het verbeteren van hun financiële processen, het niveau van klantenservice en de controle over de cash flow. Uiteindelijk helpen we ze hun eindresultaten te verbeteren."

Over Avolent
Avolent is een belangrijke leverancier van software voor elektronische facturatie en betalingen, voor organisaties die e-business hoog in het vaandel hebben. Door het implementeren van de software van Avolent, kunnen bedrijven hun kosten verminderen, inkomsten verhogen, de cash flow verbeteren en de klanttevredenheid vergroten.