Gemeente Tilburg

12-1-2006
tROM wegens succes voortgezet
Minimaal 120 deelnemers in de komende twee jaar

De gemeente heeft deze week besloten het werkgelegenheidsproject tROM voort te zetten tot en met eind 2007. TROM staat voor Tilburgse en Regionale bedrijven Ondernemen Maatschappelijk.

Wethouder Gon Mevis (sociale zaken en arbeidsmarkt): Dit traject voor werkzoekenden is zeer succesvol. In totaal zijn de afgelopen twee jaar 195 werkzoekenden aan een baan geholpen. Het is een goed voorbeeld van maatschappelijk ondernemen. Ik heb veel positieve reacties gehad op het project, ook vanuit de landelijke politiek. Met het project wil de gemeente de komende jaren minimaal 120 werklozen met een bijstandsuitkering helpen aan een passende reguliere baan. Mevis: De werkzoekenden doen via tROM werkervaring, werkritme en vakkennis op, wat het voor hen mogelijk maakt de stap te maken naar regulier werk.

Samenwerking
Op 1 december van het vorige jaar ondertekende de gemeente een samenwerkingsovereenkomst met NedTrain en het Nederlands Spoorwegmuseum. Wethouder Mevis: Die ondertekening is een belangrijke stap geweest voor het voortbestaan van het project. Door nu ruim 800.000,- beschikbaar te stellen voor het project, kan de intentie voor de komende jaren omgezet worden in de praktijk.

Het Nederlands Spoorwegmuseum blijft de komende twee jaar de levering van treinstellen om op te knappen voortzetten, terwijl NedTrain het werkterrein beschikbaar zal blijven stellen. Al eerder bouwden werkzoekenden de Tilburgse Prinsenwagen (2004) en knapten zij de historische trein 'De blauwe Engel' op.