Time : 11:05:12 AM
Date : Thursday, January 12, 2006
Sender Name: Union nationale des Mutualités Libres/Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

Stoppen met roken: ontdek de sleutels tot succes!

Voor heel wat mensen begint het nieuwe jaar met goede voornemens. Stoppen met roken zal bij de meeste rokers in dat lijstje niet ontbreken. Logisch, een leven zonder tabak heeft niets dan voordelen, voor de roker en voor zijn omgeving. Met de nodige motivatie en een goede voorbereiding is stoppen met roken een haalbare opdracht.

De nieuwe brochure van de Onafhankelijke Ziekenfondsen biedt kandidaat-stoppers de nodige info om succesvol te stoppen met roken. Aan bod komen onder meer een aantal redenen om te stoppen, het belang van motivatie, een goede voorbereiding van de poging om te stoppen, tips om moeilijke momenten te doorstaan, info over begeleiding, enz.

Motivatie, uw beste maatje!

Iedereen kan stoppen met roken, alleen moet men ook echt willen. Een roker die wil stoppen onderneemt veelal enkele pogingen alvorens definitief te slagen. Stoppen met roken is een leerproces. Naast een sterke motivatie is ook een goede voorbereiding essentieel. In de brochure vindt u tips om goed voorbereid te stoppen. Ook leest u er hoe u de eerste rookvrije dag goed doorkomt en hoe u kan omgaan met 'zin in roken'.

Stoppen... en volhouden!

Zodra u gestopt bent met roken is het van belang niet in oude gewoontes te hervallen. Allerlei uitlokkende situaties kunnen ertoe leiden dat u weer naar de sigaret grijpt. Daarom doet u er goed aan op voorhand een aantal strategieën te bedenken om aan moeilijke momenten te weerstaan. In de brochure vindt u heel wat nuttige tips, alsook een overzicht van de mogelijkheden op het vlak van begeleiding.

Wettelijke bescherming tegen meeroken op de werkplaats Sinds 1 januari 2006 hebben werknemers recht op een rookvrije werkplek. Een nieuw Koninklijk Besluit verplicht werkgevers roken te verbieden in alle werkruimten en sociale voorzieningen waar werknemers toegang toe hebben. De nieuwe maatregel is een ideale
gelegenheid om de sigaret definitief uit uw leven te bannen. De Onafhankelijke Ziekenfondsen wensen u alvast veel succes!

Meer info?

De brochure "Stoppen met roken: ontdek de sleutels tot succes" is gratis te verkrijgen in sommige plaatselijke ziekenfondskantoren en bij de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, Sint-Huibrechtsstraat 19, 1150 Brussel.
Tel.: 02-778.92.11. - Fax: 02-778.94.04.
E-mail: gezondheidspromotie@mloz.be, website: http://www.mloz.be.

In geval van publicatie willen wij graag een exemplaar toegestuurd krijgen. Alvast bedankt!

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR