3 e persbericht van donderdag 12 januari 2006

Eindhoven, 12-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte tasjesroof aan

Bij de Boschdijktunnel is donderdag rond 18.40 uur een 49-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij zou rond 18.15 uur op het Franz Leharplein een 56-jarige Eindhovense vrouw van haar tas beroofd hebben. Getuigen zagen de man in een stadsbus stappen. De politie liet de bus stoppen en kon de man aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden voor heling

In een woning in Stratum is donderdag rond 10.15 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van heling. In de woning trof de politie verschillende goederen aan die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden voor diefstal

Op het politiebureau aan de Mathildelaan is donderdagmiddag rond 16.25 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou in november met een valse sleutel een woning in Woensel Noord binnen zijn gegaan en een pinpas hebben weggenomen. Hij was een bekende van de bewoner. De Eindhovenaar is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte gewapende overval aangehouden

Op de Frankendaal is donderdag rond 17.05 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou eerder die middag geprobeerd hebben met een tweede verdachte een winkel aan de Hastelweg te overvallen. De twee bedreigden de eigenaresse met een wapen maar gingen er zonder buit vandoor. Bij fouillering trof de politie een mes aan bij de man. De tweede verdachte wist te ontkomen. De Eindhovenaar is meegenomen naar het bureau en de cel ingegaan.

Helmond: Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole donderdag tussen 15.40 en 16.40 uur op de Mierloseweg en de Hoofdstraat zijn 21 bekeuringen uitgeschreven. Voor het niet dragen van een gordel (12), voor niet handsfree bellen (2), het onnodig voeren van mistlampen (2), parkeren waar het niet mag (4) en het rijden door rood licht (1).