Gemeente Maassluis

Doe mee met het GALM-project

Op vrijdagavond 13 en zaterdag 14 januari 2006 gaat het 2^e GALM-project van start door middel van de GALM-Fitheidstest. GALM staat voor Gezond Aktief Leven in Maassluis en heeft als doel om 55- tot 65-jarigen die niet voldoende bewegen of sporten, te stimuleren om meer te gaan bewegen en/of sporten.

Het project start met de Fitheidstest. De Fitheidstest vindt plaats in Tennishal Op Dreef aan de Dr. A. Schweitzerdreef in Maassluis-West. Tijdens deze Fitheidstest worden inwoners van Maassluis in de leeftijd van 55 tot 65 jaar getest op hun fysieke gesteldheid. Hierbij kan gedacht worden aan bloeddruk, uithoudingsvermogen, coördinatie, knijpkracht en lenigheid. Na de Fitheidstest krijgen alle deelnemers een uitdraai van hun testresultaten en kunnen ze zich inschrijven voor een bewegingsintroductieprogramma dat 12 weken duurt. De kosten voor deelname aan de Fitheidstest bedragen EUR 2,75 per persoon.

Maassluizers in de leeftijdscategorie va 55 tot 65 jaar hebben inmiddels een brief van de gemeente ontvangen met de uitnodiging om mee te doen aan de Fitheidstest. Er kunnen echter nog meer deelnemers bij. Daarom kunnen belangstellenden zich nog tot 1 januari 2006 aanmelden om mee te doen. Dus wie wil weten hoe het is gesteld met de fitheid kan zich nu aanmelden. Dat kan tijdens kantooruren bij Dennis Zaal, afdeling welzijn van de gemeente Maassluis, via telefoonnummer 010-5931816 of per email: d.zaal@maassluis.nl

Ook is de gemeente Maassluis nog op zoek naar vrijwilligers die tijdens de Fitheidstest kunnen assisteren bij de testonderdelen. Voor meer informatie kan men terecht bij de bovengenoemde contactpersoon.