Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Minister Veerman bezoekt de Grüne Woche in Berlijn

9 januari 2006 -
Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) bezoekt op donderdag 12 en vrijdag 13 januari de Grüne Woche in Berlijn. De Grüne Woche is de grootste en belangrijkste consumentenbeurs van Europa op het gebied van landbouw, tuinbouw en de voedingsmiddelenindustrie. De nadruk ligt op voedingsmiddelen, maar ook de sector levend vee maakt een belangrijk onderdeel uit van de tentoonstelling. Rusland is dit jaar partnerland.

Op donderdagavond is Veerman aanwezig bij de officiële opening door de Duitse minister Seehofer van Landbouw in aanwezigheid van EU-landbouwcommissaris Fischer Boel en een groot aantal Europese ministers van Landbouw.

De vrijdag staat in het teken van onder andere een rondgang over de beurs, een bezoek aan de Nederlandse stand, gesprekken met vertegenwoordigers van het Nederlands agrarisch bedrijfsleven, en een ontmoeting met de pers. Verder voert Veerman gesprekken met de Russische landbouwminister Gordeev en de Duitse deelstaatministers Uhlenberg van Nordrhein-Westfalen en Ehlen van Niedersacksen en opent hij samen met de heer Uhlenberg de Ländertag Nordrhein-Westfalen.

Op zaterdag 14 januari brengt Veerman een werkbezoek aan Berliner Stadtgüter Süd Vrieling KG in Jühnsdorf (onderdeel van een Nederlands bedrijf) met 3000 stuks jongvee, 3100 melkkoeien, en 280 hectare biologische landbouw.

De Grüne Woche trekt een half miljoen bezoekers en er nemen zo'n zestig landen aan deel met nationale paviljoens. Nederland is sinds 1953 aanwezig op de beurs en is daarmee de oudste buitenlandse deelnemer. De Nederlandse inzending van 1600 m geeft uitdrukking aan de handelspositie die agrarisch Nederland heeft op de Duitse markt. Versterking van het imago van de landbouw en reclame voor producten vormen de basis van de Nederlandse presentatie.

Voor meer informatie over de Grüne Woche zie www.gruenewoche.de (opent in nieuw venster)