Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 09-01-2006

Televisie
GEWOON JAN SMIT - HET VERVOLG
Uitzending vrijdag 13 januari
Nederland 2 - 21.30 uur

GLOEDNIEUWE AFLEVERING GEWOON JAN SMIT

Vrijdag 13 januari a.s. zendt de TROS een gloednieuwe aflevering van de succesvolle docusoap GEWOON JAN SMIT uit.

In deze aflevering is weer veel te zien van het dagelijks leven van Jan Smit. Zo zien we beelden van Jan tijdens een optreden met de band van Edwin Evers. Een grensverleggende muzikale ervaring voor Jan.

Verder spraakmakende backstagebeelden van de voetbalinterland Nederland -Duitsland in augustus 2005, waar Jan de eer had om op de middenstip het Wilhelmus te zingen.

De uitreiking van een speciale award bij RTV Oost waar piratenopperhoofd Willie Oosterhuis Jan nog eens in het zonnetje zet, krijgt een fraaie muzikale invulling. Het optreden bij de piraten startte met de meeslepende kraker 'Als De Nacht Verdwijnt'. Maar we zien Jan ook het ontroerende nummer 'Laura' zingen.

Sinds acht jaar staat Jan iedere decembermaand trouw op het grote 'Maak een Droom Waar'-concert van de stichting Welzijn Gehandicapten Nederland. Ook in 2005 was Jan present in Utrecht om voor 14.000 gehandicapten op te treden. Want hoewel hij midden in zijn Duitse kersttour zat, wist Jan tijd vrij te maken om per privé-jet op en neer te vliegen. Diezelfde dag ontving Jan bovendien ook nog een gouden dvd uit handen van stervoetballer Dirk Kuijt. Al met al dus een drukke dag met een gouden randje!

En uiteraard ontbreekt in deze aflevering het dagelijks wel en wee in huize Smit niet. We zullen zien hoe moeder Gerda de zusjes Jenny en Monique de fijne kneepjes van Volendammer keuken probeert bij te brengen.

Ten slotte toont een Duitse televisieshow Jan in een nogal ongebruikelijke rol. Jan deed een medley van bekende operanummers. Zo zagen we Jan nog niet eerder...