Universiteit van Tilburg

Liber Amicorum voor hoogleraar en politicus Alis Koekkoek

"Getuigend Staatsrecht"

Op vrijdag 13 januari wordt in het Montesquieu-gebouw van de Universiteit van Tilburg het liber amicorum 'Getuigend Staatsrecht' aangeboden aan mevrouw Hanny Koekkoek-Dudok, echtgenote van de in 2005 overleden hoogleraar en politicus Alis Koekkoek.

Op 18 april 2005 overleed Alis Koekkoek, bijna vijfentwintig jaar hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Tilburg. Hij was in 1994-1998 Tweede-Kamerlid en van december 1994 tot juni 1996 maakte hij deel uit van de enquêtecommissie opsporingsmethoden (IRT). Hij was vanaf juni 2003 lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal en woordvoerder onderwijs en justitie van de CDA-fractie. In de media was hij een bekend commentator als het over staatsrechtelijke onderwerpen ging (zoals bijvoorbeeld de Margarita-affaire) en kon hij in heldere formuleringen duidelijke opvattingen weergeven.

In al die verschillende gedaanten - wetenschapper, politicus, commentator - getuigde Alis Koekkoek van zijn kennis van en liefde voor het staatsrecht, en kon hij die voor iedereen zichtbaar verbinden met zijn persoonlijke en levensbeschouwelijke overtuigingen.

Naar goed academisch gebruik is er een wetenschappelijk vriendenboek voor Alis Koekkoek geschreven, waarin zevenentwintig auteurs van binnen en buiten de universiteit ingaan op onderwerpen waarmee hij zich bezig heeft gehouden. Dit liber amicorum heeft de titel meegekregen "Getuigend staatsrecht", verwijzend naar de houding die zo kenmerkend was voor het werk en leven van Alis Koekkoek. Het eerste exemplaar van deze bundel zal worden aangeboden aan zijn echtgenote, mevrouw Hanny Koekkoek-Dudok in bijzijn van familie, auteurs, (emeriti)hoogleraren en medewerkers van de faculteit. De aanbieding zal plaatsvinden om op 13 januari 2006, om 15.00 uur, in zaal M 634 Montesquieu-gebouw, gevolgd door een informeel samenzijn met een hapje en een drankje.

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichter drs. Pieter Siebers, 013 - 466 2004 of Michelle te Veldhuis van Rechtsgeleerdheid, 013 - 466 8287, fax 013 - 466 3143.