Ingezonden persbericht


Persbericht

Joey Calderazzo Solo & Eric Vloeimans Fugimundi in Theater Lantaren/Venster, 13 & 14 jan

Geachte heer/mevrouw,

Deze week wederom weer twee jazzconcerten in ons theater die meer dan de moeite waard zijn. Naast de solo van Calderazzo op vrijdag is er zaterdag de presentatie van de nieuwe cd van Eric Vloeimans. Komt allen luisteren. Mocht dit niet lukken, de cd ligt eerdaags in de winkel. Graag zien we de informatie opgenomen in de daarvoor bestemde agenda's of in een vooraankondiging. Mocht u willen langskomen voor een recensie dan verneem ik dat met genoegen.

Theater Lantaren/Venster
Gouvernestraat 133, Rotterdam
Telefoon kassa: 010-2772277

Wilt u reserveren, dan kunt u dat telefonisch doen via de kassa. Meer informatie vindt u op onze website.

JOEY CALDERAZZO SOLO
Vr 13 jan, 21:00, ¤ 13,- / ¤ 11,-
jazzpiano solo

Joey Calderazzo heeft meermaals bewezen dat hij zowel solo als begeleidend zeer sterk is. Zijn energie, techniek en snelle improvisatievermogen hebben hem tot één van opwindendste jazzpianisten van de laatste twee decennia gemaakt. Tot aan de opnames van zijn nieuwe album Haiku vond hij, geeft hij toe, het spelen van solo's angstaanjagend. Inderdaad is soleren ontmoedigend voor de meeste pianisten, vooral in de jazz, waar het ritme van bas en drums zo bepalend is voor de beweging in de muziek. Bij Calderazzo echter geen spoor van zenuwen op het evenwichtige en goed samengestelde Haiku, dat bestaat uit bekende en nieuwe nummers. De nieuwe nummers zijn goed geconstrueerd en geschreven door hemzelf, Branford Marsalis en Calderazzo's voorganger in de Marsalis band, Kenny Kirkland. Calderazzo heeft met Haiku zonder twijfel een zeer sterk album neergezet, met als hoogtepunt zijn mooie interpretatie van My One and Only Love. Het ideale concert voor alle jazzpianoliefhebbers.

ERIC VLOEIMANS FUGIMUNDI
Za 14 jan, 21:00, ¤ 13,- / ¤ 11,-
cd presentatie: Summersault

Na de schitterende tour van 2004 gaat het trio Fugimundi wederom op tournee. Vloeimans heeft een goede neus voor bijzondere pianisten, zoals luisteraars van zijn cd's met John Taylor en Rita Marcotulli zullen weten. Zijn keuze voor pianist Fraanje getuigt hier opnieuw van. In dit nieuwe programma met eigen composities paart hij zijn open fantasie aan het transparante spel van Fraanje en de vrolijke extravertheid van Goudsmit. Het programma van Vloeimans is een enerverende ontmoeting tussen drie topmusici met als thema: 'het mag ook mooi zijn'. Fugimundi's nieuwste muziek staat op de cd Summersault die op deze avond gepresenteerd zal worden. Werelds, spannend en ongrijpbaar mooi.

Bezetting:
Eric Vloeimans - trompet
Harmen Fraanje - piano
Anton Goudsmit - gitaar

Vriendelijke groet,
Hans E. Merts
publiciteit muziek
Theater Lantaren/Venster
merts@lantaren-venster.nl
010-2772266