Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Onderwerp: Boek over grafschriften in Heerde aangeboden aan burgemeester Hoornstra

Burgemeester Willem Hoornsta van Heerde neemt vrijdag 13 januari om 11.15 uur een bijzonder boek in ontvangst. Het gaat om een niet-alledaagse studie naar grafteksten op de begraafplaatsen in Heerde.

De heren Grootendorst en Venema, die het boek aanbieden, hebben heel wat uren op de begraafplaatsen rondgelopen en brengen nu hun cultuurhistorische studie uit in boekvorm met als titel: 'Niet alle graven zwijgen. Grafteksten in Heerde 1935-1997'.

Het is een onderzoek tegen het decor van het kerkelijk leven in het dorp Heerde. Alle grafteksten bij elkaar zeggen iets over de cultuur van de samenleving waarvan de doden ooit deel uitmaakten. Grootendorst en Venema besloten een beschrijvend, inventariserend onderzoek te doen, met het doel te ontdekken hoe vaak grafteksten vóórkomen, welke teksten worden gekozen en hoe deze teksten naar aantal en aard in de loop van jaren veranderen.

Het boek ligt ter inzage in de bibliotheek van Heerde en is daar ook te bestellen. De prijs bedraagt E 15,00 exclusief E 2,50 verzendkosten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer G. Grootendorst, (tel. 0187-684751, e-mailadres gerritgrootendorst@kpnplanet.nl) of met de heer H.P. Venema (tel. 0570-593408).


---