TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 10-01-2006

Televisie
superster
Uitzending vrijdag 13 januari
Nederland 2 - 20.30 uur

nog vijf kandidaten in de race voor superster

Wie wordt het nieuwe gezicht van de TROS?

In de tweede aflevering van SUPERSTER, op vrijdag 6 januari jl., was te zien hoe kandidate Mariange Schilham afscheid moest nemen. Vijf kandidaten strijden vrijdag 13 januari verder om een presentatiecontract bij de Grootste Familie van Nederland.

De vijf overgebleven kandidaten krijgen in SUPERSTER verplichte opdrachten waarbij ze hun presentatietalenten moeten tonen. Zij voeren in de studio of op locatie een opdracht uit, die te maken heeft met het vak van televisiepresentator. Deze opdrachten hebben betrekking op verschillende programmagenres; een talkshow, een gameshow, een quiz, een interview, een reportage etc. Aan de hand van deze verschillende disciplines moeten de kandidaten zich bewijzen. Wie houdt zich staande in een showblok? Wie kan een discussie leiden over verschillende maatschappelijke problemen? Wie kan op een originele manier een quiz presenteren? Naast de vaste opdrachten worden de kandidaten getest op hun improvisatietalent.

Een deskundige jury, bestaande uit juryvoorzitter Simone van den Ende (presentatiecoach), Egbert van Hees (regisseur) en Jaap Jongbloed (TROS-presentator), velt een oordeel over de presentatiekwaliteiten van de kandidaten en bepaalt wie er in deze aflevering afscheid moet nemen. Ook de kijkers thuis hebben een stem in wie het nieuwe gezicht van de TROS wordt.

De vijf kandidaten die nog in de race voor SUPERSTER zijn:


1) André Accord, 35 jaar en woonachtig te Hoofddorp met vrouw en kinderen. André is ondernemer en bedenkt creatieve concepten voor het bedrijfsleven.

2) Angela Esajas, 27 jaar uit Almere, is momenteel werkzaam als shopmanager bij een telecombedrijf. Zij was op tv te zien in het programma 'Staracademy' en speelde in de musical 'Home'.
3) Erik Peekel is 28 jaar en woont met zijn vriendin in Rotterdam. Erik heeft zijn eigen bedrijf, 'The Actor Factory', en heeft al enige ervaring met presentaties van diverse bedrijfscongressen en veilingprogramma's.
4) Miebeth van der Linden, 34 jaar uit Schiedam, is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze heeft al enige ervaring opgedaan in de televisiebranche en was te zien in een aantal commercials en ze presenteerde RTL Shop.
5) Robin van der Velden is 33 jaar en woont momenteel in Amsterdam. Na zijn opleiding aan de Toneelschool in Utrecht is Robin als acteur te zien geweest in diverse televisieseries. Op dit moment trekt hij met een kindervoorstelling langs diverse theaters in Nederland.

De presentatie van SUPERSTER is in handen van Reinout Oerlemans.

Aflevering 4, uitzending vrijdag 20 januari 2006 Aflevering 5, uitzending vrijdag 27 januari 2006 Aflevering 6, FINALE - uitzending vrijdag 3 februari 2006




TROS