Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Wethouder Anton Ederveen zet Aysel Disbudak in de bloemetjes

Goed werk in Geuzenveld-Slotermeer

Wethouder Anton Ederveen bracht onlangs een bezoek aan Aysel en de andere medewerkers van het Migranten Platform. Het platform richt zich op cliënten uit de hele stad en is sinds kort gehuisvest in ons stadsdeel. Op 13 januari is de officiële opening.

Aysel heeft de ZAMI-AWARD gekregen omdat zij 'baanbrekend, gepassioneerd en onstuitbaar' is bij haar inzet voor gehandicapte migranten.

Andere koers
Onlangs is het Migranten Platform Gehandicapten van koers veranderd. Sinds de oprichting ondersteunde het platform de zorginstellingen bij hun opvang van migrante gehandicapten. Maar doordat er bij de zorginstellingen te weinig kennis van culturen is en de groep die hulp nodig had steeds groter werd, biedt het platform nu zelf hulp aan in de weekenden.

Alweer nieuwe locatie
Vanaf december is er kinderopvang voor de weekenden. Vanaf februari komt daar ook weekendopvang bij voor jongeren van 18+. De kinderopvang is nu al een enorm succes. Dat zal bij de opvang van de jongeren ook zo zijn. De verwachting is dat het Migranten Platform Gehandicapten vanwege dit succes voor de zomer van 2006 alweer op zoek moet naar een nieuwe locatie.

Contact:
M.A. Hof