Het Nederlandse Rode Kruis

12 januari 2006
Verbouw derde opvanghuis voor ernstig zieke kinderen van start

In de Mappa Mondo-huizen vangt het Rode Kruis ernstig zieke kinderen op. Zij leiden een zo normaal mogelijk leven.

Op vrijdag 13 januari start de verbouwing van het nieuwe Mappa Mondo-huis van het Nederlandse Rode Kruis in Waalre. Als de werkzaamheden voorspoedig verlopen, is het huis in mei gereed om ernstig zieke kinderen te ontvangen. Het Rode Kruis is voor die tijd nog wel op zoek naar vrijwilligers.

Veel aanpassingen
Rode Kruis-directeur Marc Hofstra en burgemeester Henri de Wijkerslooth van Waalre geven het officiële startsein geven voor de verbouwing. Er moet een hoop aangepast worden, vertelt Hofstra. In iedere slaapkamer voor de kinderen moet een aansluiting komen voor medische apparatuur. Er moeten systemen aangelegd voor het alarmeren van verpleegkundig personeel. We bouwen aangepaste badkamers en er zijn slaapkamers nodig voor vrijwilligers.

Plaats voor 30 kinderen

Meer dan 90 kinderen per jaar hebben behoefte aan deze opvang. Daarom komt er nu een derde Mappa Mondo-huis.

In maart vorig jaar kocht Het Nederlandse Rode Kruis een herenhuis in Waalre om een derde Mappa Mondo-huis op te zetten. Het Rode Kruis heeft al twee Mappa Mondo-huizen: in Wezep en in Rijswijk. Na de verbouwing van het pand in Waalre biedt het derde Mappa Mondohuis jaarlijks plaats aan zo´n dertig kinderen uit Zuid-Oost Brabant en Limburg.

Vrijwilligers nodig
Het Rode Kruis heeft nog ongeveer 200 vrijwilligers nodig voor Mappa Mondo in Waalre. Marc Hofstra: We zijn op zoek naar mensen die een dag of een week de handen uit de mouwen willen steken. U kunt zich aanmelden via het Rode Kruis in Eindhoven: website, e-mail eindhoven@redcross.nl, tel 040-2443311.

MAPPA MONDO

Voor kinderen met bijvoorbeeld leukemie, aids of kanker is Mappa Mondo een complete wereld. Kinderen van wie de ouders of verzorgers de zorg tijdelijk of langdurig niet meer aankunnen, krijgen een plek in een Mappa Mondo-huis.

Thuisvoelen

In Mappa Mondo voelen kinderen zich thuis zonder dagelijks aan hun ziekte herinnerd te worden. Als het mogelijk is, gaan ze naar school, spelen ze buiten en kunnen ze ´gewoon zijn´.

* Meer informatie over Mappa Mondo

* Maak deze activiteit mogelijk! Doneer aan het Rode Kruis