Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT, 13 JANUARI 2005

-----------------------------------

WATNOU..?! VRIJDAG 13 JANUARI TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 13 januari is er een weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. De presentatie is in handen van Rinse de Valk en Raja Felgata.

De winnaar is bekend! Ibrahim Affelay is moslim van het jaar. In WATNOU..?! nog een kort verslag van de organisatie wijblijvenhier.nl over het hoe en waarom van de verkiezingen.

Pim Fortuyn en Fons Spooren zouden het gedaan hebben. Maar verder blijft het misbruik van moslimjongens strikt taboe. Jongerenwerkers komen ze nooit tegen. En er wordt zelden aangifte gedaan door jongens tegen verkrachting. Toch blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek dat er twee keer zoveel Marokkaanse jongens als meisjes in de prostitutie belanden na misbruik, door bedreigingen en schaamte. Veel daders blijken vroeger ook zelf misbruikt te zijn. In WATNOU..?! meer achtergronden over dit grote taboe met onderzoeker Oebele Kooistra (van het volgende week te verschijnen rapport Jongens huilen niet) en projectleider jeugdprostitutie Lou Repetur.

Begin januari is het traditioneel uitverkoop. Maar waar vind je als moslima mooie kleren als je er niet bij wil lopen als je oma maar ook niet aan de hele wereld je benen en navelpiercing wil laten zien. In Utrecht begon Jalila Nasr Abayazid om dat probleem op te lossen met haar vader de modezaak Sotra voor de moderne moslima. Binnen een jaar liep het storm uit het hele land. WATNOU..?! nam een kijkje naar het geheim achter het succes.

WATNOU..?!
Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Live vanuit Studio AKN in Hilversum. Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!