Gemeente Beverwijk


12-01-2006 Burgemeester Weterings slaat eerste paal brandweerpost

BEVERWIJK - Op vrijdag 13 januari 2006 slaat burgemeester Th.L.N. Weterings om 08.30 uur de eerste paal van de nieuwe brandweerpost aan de Wijk aan Duinerweg. Naar verwachting wordt deze brandweerpost in het tweede kwartaal van 2006 opgeleverd.

Op 30 november 2004 heeft het college ingestemd met het plan een brandweerpost te bouwen in de nabijheid van de rotonde aan de Warande/Plantage/Wijk aan Duinerweg Dit omdat bleek dat buiten de winkelopeningstijden de opkomstijden te hoog waren. De hoge opkomsttijden van de brandweer naar met name het Westelijke deel van Beverwijk en naar Wijk aan Zee waren al verkleind door het in het voorjaar van 2004 afgesloten convenant met de brandweer Velsen. De zorgnorm in de avond- en nachtelijke uren was echter nog steeds niet optimaal.

Na opening van de brandweerpost aan de Wijk aan Duinerweg is het repressieve zorgniveau in Beverwijk en Wijk aan Zee 24 uur per dag op orde. Buiten deze kazerne-uren (winkelopeningstijden) zijn twaalf personen thuis geconsigneerd. Afhankelijk van het alarmadres rukken de vrijwilligers in de avonduren uit via de kazerne aan de Spoorsingel of via de nieuwe post aan de Wijk aan Duinerweg.