Gemeente Deventer

Week 2, 13 januari 2006

uitvoering plan beestenmarkt

De gemeente presenteerde in september 2005 de plannen voor de Beestenmarkt tijdens een inloopavond. Kern van het plan is dat de Beestenmarkt weer een blikvanger van de stad wordt met meer parkeerplaatsen en een duidelijke verkeerssituatie op de Brinkgreverweg. Het plein biedt plaats voor spelen en de markt. Er kwamen 26 schriftelijke reacties binnen. Er was in het algemeen veel waardering voor de plannen. Maar er was ook kritiek en zorg om het verplaatsen van de bomen. De gemeente deelt die zorg. Uit nader onderzoek naar de kwaliteit van de bomen blijkt dat de meeste platanen op dit moment niet kunnen worden verplaatst. Daarom is het plan op dit onderdeel aangepast.

De bomen aan de 1^e Pauwenlandstraat blijven staan, op de nieuwe parkeerplaats plant de gemeente drie rijen nieuwe bomen en een aantal bomen wordt gekapt. Dit is nodig omdat anders de aanleg van het plein niet mogelijk is. Langs de Brinkgreverweg blijven enkele platanen staan en krijgen enkele een andere plek. Verder hebben burgemeester en wethouders besloten het oorspronkelijke plan grotendeels te handhaven.

Het nieuwe pand

Over een maand of twee wordt het nieuwe pand aan de Beestenmarkt in gebruik genomen met daarin de twee supermarkten, kantoren en een grote tandartsenpraktijk. Dit pand moet half maart goed bereikbaar zijn voor bezoekers en bevoorradend verkeer. Daarom voert de gemeente de werkzaamheden aan het plein in fases uit, waarbij eerst de directe omgeving van het complex wordt aangepakt.

De planning ziet er als volgt uit:

Eerste fase

Om het nieuwe pand goed bereikbaar te maken, starten de bestratingswerkzaamheden direct rond de nieuwbouw in de derde week van januari (16 januari). Het gaat hierbij om:

* het deel van de Diepenveenseweg dat aansluit aan de nieuwbouw
* het deel van de Hoge Rij dat aansluit aan de nieuwbouw
* een strook aan de voorzijde van het gebouw
* het voetpad langs de Brinkgreverweg.

Tweede fase

De Brinkgreverweg wordt in april en mei aangepakt. De Beestenmarkt moet in de eerste week van juni beschikbaar zijn voor de markt, in verband met de Zomerkermis op de Brink. Daarom wordt het resterende deel van de Beestenmarkt in de tweede week van juni vernieuwd. De gemeente stelt de detailplanning in overleg met de aannemer op en houdt bewoners daarvan op de hoogte.

Publicatiedatum: 13-1-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 13 januari 2006