Politie Haaglanden

Trekker met oplegger valt van dijk

Maasdijk, 13-01-2006 o Op donderdag 12 januari om 21:10 uur raakte een 51-jarige bestuurder uit Engeland met een trekker met oplegger van de Maasdijk. De man reed met zijn combinatie met daarop een landbouwvoertuig over de dijk en verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en belandde vervolgens op zijn zij naast de Maasdijk. De chauffeur kwam met de schrik vrij en werd ter controle vervoerd naar een nabij gelegen ziekenhuis. Twee grote hijskranen moesten er aan te pas komen om de combinatie met landbouwvoertuig (samengesteld gewicht ruim 50 ton) weer omhoog te takelen. De Maasdijk is tot 06:00 uur voor alle verkeer gestremd geweest. Doordat er vrij veel olie en diesel uit het voertuig was gelekt werd een groot gedeelte van de dijkwand afgegraven en direct voorzien van nieuwe schone grond.

Politie zoekt getuigen straatroof
Naaldwijk Op donderdag 12 januari om 11:00 uur werd op de Verspycklaan een 46-jarige inwoonster uit Naaldwijk beroofd van haar portemonnee. De vrouw had geld gepind bij een bank aan de Verdilaan en werd op de Verspycklaan aangesproken door een onbekende man. De man vroeg aan haar de weg en deelde haar tevens op een rustige toon mede dat hij ook haar portemonnee wilde hebben. De vrouw hield haar tas vast en werd door de man op de grond geduwd. Twee personen die uit een stilstaande personenauto kwamen hielpen de straatrover en wisten toch haar portemonnee te ontfutselen. Hierna stapten zij gedrieën in de personenauto en reden daarna weg in onbekende richting. Politie Haaglanden verzoekt getuigen van de beroving zich te melden aan bureau Naaldwijk of telefonisch via 0900-8844. De politie is met name geïnteresseerd in het kenteken van het voertuig van de daders.

Stroomstoring Westland
Westland Op donderdag 12 januari tussen 20:00 en 22:00 uur werd een groot gedeelte van het Westland getroffen door een stroomstoring. Door nog onbekende oorzaak viel de stroom in de plaatsen Honselersdijk, Kwintsheul en een groot gedeelte van Wateringen uit. Het energiebedrijf stelde een onderzoek in waarna bleek dat een elektriciteitshuisje op het Veilingterrein in Naaldwijk was uitgevallen. Al het politiepersoneel van bureau Westland surveilleerde met meerdere eenheden op straat. Bijzonderheden zoals flinke aanrijdingen e.d. deden zich gelukkig niet voor.

Verlichtingscontrole
Monster Op donderdag 12 januari tussen 07:00 en 08:30 uur werden bij een verlichtingscontrole op de Zwartendijk 17 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder licht. Positief was dat het merendeel van de fietsers de juiste verlichting voerde. Een bekeuring kost 25,-- voor het ontbreken van een voor en achterlicht en 13,-- voor het ontbreken van een voor of achterlicht.

Fietser (12) gewond bij aanrijding
Den Hoorn Op donderdag 12 januari om 16:00 uur werd een 12-jarige fietser uit Delft bij een ongeval op de Woudseweg geschept door een 59-jarige automobilist uit Den Helder. De jonge fietser stak de kruising met de Oostbuurtseweg over en zag daarbij de aankomende automobilist over het hoofd. De jongen belandde op de motorkap en viel daarna op het wegdek. Zijn fiets raakte zwaar beschadigd. Hij is met letsel aan zijn been vervoerd naar een ziekenhuis. De auto van de inwoner uit Den Helder moest worden weggesleept.