Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave donderdag 12 januari

* GETUIGENOPROEP SCHIETPARTIJ
(Zie ook persbericht 8 januari)
ROTTERDAM - De recherche van het district Rotterdam-Centrum is op zoek naar getuigen van een schietpartij die zondagochtend 8 januari rond kwart over zeven op de Westersingel plaatsvond. Een aantal onbekende mannen losten vanaf de Westersingel verschillende schoten in de richting van de Mauritsweg. De verdachten stapten vervolgens in een personenauto en reden weg via de Westersingel het Eendrachtsplein over de Mauritsweg op. Vanuit de rijdende auto werd nog een aantal keren geschoten. Hierna reed de auto weg in de richting van het Kruisplein. Nadat de auto weg reed zagen getuigen dat er een andere man met een vuurwapen wegrende vanaf de Mauritsweg in de richting van het Eendrachtsplein. Tijdens het lossen van de schoten liep een jongen een schampschot op. De recherche van het district Rotterdam-Centrum is een uitgebreid onderzoek gestart naar deze schietpartij en wil graag in contact komen met getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Als u anoniem informatie met betrekking tot deze schietpartij wilt doorgeven, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.


* VROUW GEWOND NA STEEKPARTIJ; POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN

ROTTERDAM - Een 19-jarige vrouw uit Rotterdam is donderdagochtend gewond geraakt na een steekpartij op de Lunenbergdam. De steekpartij vond rond tien uur op straat plaats. Het slachtoffer liep hierbij veraschillende steekwonden op. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in en hielden enige tijd later een 37-jarige vrouw uit Rotterdam aan. Zij is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in. De aanleiding van de steekpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Ochtenduitgave donderdag 12 januari

* STROOMSCHOK DOOR CONTACT MET BOVENLEIDING TRAM

ROTTERDAM - Een 50-jarige Rotterdammer was woensdagmorgen aan het werk op de Nieuwe Binnenweg, toen hij met de hijsarm van zijn vrachtwagen de bovenleiding van de tram raakte. Hierbij onstond een stroomschok, die door de vrachtwagen geleid werd. Eén band van de vrachtauto klapte hierdoor en op het wegdek ontstond een schroeiplek. Zowel de politie en brandweer, als de GGD en de traumaheli kwamen ter plaatse. De man werd gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar bleek ongedeerd. Het tramverkeer raakte tijdelijk gestremd, omdat er geen stroom meer stond op de bovenleiding.

Middaguitgave woensdag 11 januari

* MOEDER GEDODE BABY AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft woensdag de 33-jarige moeder van een baby die 28 december overleed in het Sophia Kinderziekenhuis, aangehouden. Donderdag 29 december werd al de 31-jarige vader van het drie maanden oude meisje aangehouden. Hij zit inmiddels in bewaring. In het kinderziekenhuis werd duidelijk dat het meisje waarschijnlijk al langer werd mishandeld. De moeder is nu ook aangehouden en wordt verdacht van het medeplegen van poging doodslag en zware mishandeling, dan wel medeplichtigheid daaraan. De 31-jarige Rotterdamse wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Persofficier van Justitie

Ochtenduitgave woensdag 11 januari