AutoRai

Vervanging van uitlaateindpijpen Porsche 911 Carrera S en Carrera 4S

(1/13/2006)
Porsche laat wereldwijd bij 18.627 exemplaren van de types 911 Carrera S en 911 Carrera 4S de uitlaateindpijpen vervangen. Het gaat hierbij om autoâs die zijn geproduceerd tussen 20 april 2004 en 21 oktober 2005.
In deze periode werden aan de achterste uitlaatdempers eindpijpen gemonteerd, waarbij de lasnaad tussen de bevestigingsbeugel en de eindpijp onvoldoende sterk kan zijn uitgevoerd. Aangezien deze lasnaad kan breken, bestaat de mogelijkheid dat bij het rijden een klapperend geluid optreedt bij de eindpijp. Bij verder gebruik van de auto kan dit eventueel leiden tot verlies van de eindpijp. Tot nu toe zijn wereldwijd 30 gevallen bekend, waarbij de lasnaad onvoldoende sterk was uitgevoerd. Als gevolg daarvan vindt deze vervanging plaats.

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd in de werkplaatsen van de officiële Porsche-dealers en zullen circa 25 minuten duren. Daarbij worden nieuwe uitlaateindpijpen gemonteerd aan de achterste uitlaatdemper. De betreffende eindpijpen hebben betere lasnaden die een veilige verbinding garanderen. Voor de betreffende klanten, die persoonlijk worden geïnformeerd, is deze actie uiteraard kosteloos. In Nederland gaat het in totaal om 270 autoâs.

Direct naar BedrijfsautoRAI.nl