Gemeente Aalburg


Bijeenkomst: Is Aalburg ouderenproof en klaar voor de WMO? wmo.gif

De stuurgroep Is Aalburg Ouderenproof en klaar voor de WMO? organiseert op 18 januari 2006 twee bijeenkomsten voor alle vijftigplussers en anderen die met de WMO te maken gaan krijgen.

Hierbij nodigen wij u uit voor één van de twee bijeenkomsten. U mag zelf kiezen welke u bezoekt.

14.30 uur in het Dorpshuis van Genderen of

19.30 uur in d'Alburcht te Wijk en Aalburg

Tijdens deze middag of avond hoort u wat Is Aalburg Ouderenproof en klaar voor de WMO? inhoudt.

U praat en beslist mee over de onderwerpen waarvoor meer aandacht moet komen. En tenslotte zorgt u ervoor dat door uw aanwezigheid het belang van Is Aalburg Ouderenproof en klaar voor de WMO? duidelijk wordt voor alle mensen die uitvoering moeten gaan geven aan concrete plannen.

U begrijpt dat uw aanwezigheid zeer op prijs wordt gesteld.

Achtergrondinformatie:

De gemeente Aalburg heeft ruim 12000 inwoners, verspreid wonend over 7 dorpen. In de grotere kernen zijn diverse basisvoorzieningen aanwezig, maar in de kleinere kernen wordt het aanbod steeds minder.

Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat iedereen, ook kwetsbare en gehandicapte inwoners verantwoord thuis kunnen wonen en kunnen meedoen aan de samenleving?

Dat is de vraag die we ons stellen bij het invoeren van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Deze wet doet een beroep op onze eigen verantwoordelijkheid en op onze betrokkenheid bij de samenleving.
Met Is Aalburg Ouderenproof en klaar voor de WMO? kunnen we een antwoord op bovengenoemde vraag krijgen.
Opvattingen, behoeften en wensen van 50 plussers en gehandicapten op het gebied van wonen, welzijn, dienstverlening en zorg, veiligheid en verkeer alsmede werk en vrijwilligersactiviteiten worden in beeld gebracht. Op basis daarvan kan geïnventariseerd worden wat er nog nodig is om het leefklimaat in Aalburg op een goed peil te houden of te brengen.

De stuurgroep Is Aalburg Ouderenproof en klaar voor de WMO? heeft uw hulp hierbij nodig.

De leden van de stuurgroep zijn:
De heer H.W. Hornstra (Wijk en Aalburg) De heer S.M. Andel (Wijk en Aalburg De heer B.R. Bouman (Veen)
Mevrouw D. van Willigen (Veen)
Mevrouw B. van Wijlen (Genderen)
Mevrouw R.H. Wink (Wijk en Aalburg)