Politie Hollands Midden

Datum: 13 januari 2006


---
Noordwijkerhout Auto bekrast

De politie heeft donderdagmiddag, 12 januari, een 46-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. De verdachte zou op de Schippersvaartweg met een scherp voorwerp een diepe kras hebben aangebracht op de auto. De eigenaar zag de Leidenaar fietsen, reed hem achterna en belde de politie. Op aangeven van de eigenaar werd de verdachte op de Hoofdstraat in Sassenheim aangehouden.

Katwijk Diefstal uit winkel

De politie heeft donderdagmiddag, 12 januari, een 46-jarige Haagse aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een medewerkster van een slijterij aan de Zeilmakerstraat zag dat de vrouw met de fles in haar winkelwagentje lopen en is haar achterna gegaan. Met de hulp van een medewerker van een supermarkt werd de vrouw aangehouden. De vrouw bleek ook voor 134 euro aan gestolen producten uit de supermarkt bij zich te hebben.

Leiden Fietsverlichtingscontrole

De politie heeft donderdag 12 januari, tussen 22.00 en 22.30 uur, een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Steenstraat. Er werden 28 bekeuringen uitgeschreven. Een 31-jarige fietsster uit Oegstgeest werd aangehouden nadat ze, ondanks herhaaldelijk vragen van een agent, niet inging op het tonen van haar identiteitsbewijs. De vrouw begon zelfs een telefoongesprek te voeren. Ook toen wederom haar bewijs werd gevraagd ging de vrouw verder met telefoneren. Hierop werd zijn aangehouden.

Leiden Politie neemt aangifte van mishandeling op De politie heeft een aangifte opgenomen van een mishandeling. Een 14-jarige jongen uit Zoeterwoude deed aangifte, omdat hij op donderdag 12 januari, omstreeks 15.30 uur, op de Vijf Meilaan door een aantal jongens was mishandeld. De aangever fietste met een aantal vrienden richting huis, toen zij door een groep jongens uitgedaagd werden. Eén van zijn vrienden wordt door de jongeren staande gehouden waarop de 14-jarige zijn vriend gaat helpen. Hij wordt door de jongens van zijn fiets afgetrokken, krijgt klappen en wordt geschopt. De politie zal in deze zaak nog getuigen horen en hoopt aan de hand van de getuigen en het signalement de verdachten te kunnen achterhalen.

Leiderdorp/ Zoeterwoude/ Politie controleert op verlichting Koudekerk aan den Rijn De politie heeft de afgelopen week in Leiderdorp/ Zoeterwoude en Koudekerk aan den Rijn gecontroleerd op de verlichting van fietsen onder het motto "Laat je zien!". Op dinsdag 10 januari, hebben agenten gecontroleerd op de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude. Agenten hebben tijdens deze controle een vijftal fietser bekeurd voor het niet in orde hebben van de verlichting. Op woensdag 11 januari, is er gecontroleerd in Leiderdorp op de Zijldijk, de Meerburglaan, de Van der Marckstraat en de Engelendaal. Op deze wegen werden in totaal 7 fietsers bekeurd. Op woensdag controleerden agenten tevens in Koudekerk aan den Rijn, op de Hoogewaard. Ook daar werden 7 fietsers bekeurd. Op donderdag 12 januari is er een controle uitgevoerd in Zoeterwoude op de Europaweg en in Leiderdorp op de Splinterlaan. In totaal schreven agenten deze dag 8 bekeuringen uit.

De politie zet, zoals eerder aangekondigd, de controles nog steeds voort. De politie wijst erop dat het repareren van de fietsverlichting nog altijd goedkoper is dan het moeten betalen van een bekeuring. Voor het niet voeren de van de juiste verlichting wordt al gauw een boete van 25 euro opgelegd. In het kader van de campagne "Laat je zien!" voorkomt het voeren van de juiste verlichting niet alleen een boete, maar wordt de kans op een aanrijding ook aanzienlijk kleiner.

Gouda Inbraak in bedrijf en woning Op vrijdag 13 januari heeft de politie twee aangiftes opgenomen van inbraken. In een woning aan de Hulkestein werd op donderdagavond ingebroken. Dader(s) wisten via de achterzijde van het pand binnen te dringen. Een portemonnee, twee tassen en een mobiele telefoon zijn weggenomen. In een bedrijf aan de Bleulandweg werd in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Uit het bedrijf werd een geldbedrag meegenomen. De politie heeft beide inbraken in onderzoek.

Gouda Automobilist bekeurd

De politie heeft donderdag 12 januari in de middag een 25-jarige automobilist uit Gouda bekeurd voor het rijden zonder de veiligheidsgordel om, voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en voor het opgeven van een valse naam. Een agent controleerde de bestuurder op Klein Amerika toen hij zag dat de man zonder gordel om reed. De man gaf vervolgens een valse naam op en gaf aan niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man werd hierop aangehouden.

Lekkerkerk Drugsdealer aangehouden

De politie heeft donderdagavond, 12 januari, een 17-jarige Lekkerkerker aangehouden op verdenking van het handelen in drugs. Agenten zagen de verdachte toen zij een controle wilden uitvoeren in het winkelcentrum aan het Raadhuisplein. Bij het zien van de agenten ging de jongen er vandoor. De verdachte werd echter al snel aangehouden. Bij de jongen werden tien voor gedraaide joints aangetroffen. De politie heeft de drugs en een geldbedrag in beslaggenomen.

Nieuwerkerk aan den IJssel Verkeersongeval Op vrijdag 12 januari, rond 21.45 uur, vond er op de Batavierlaan een ongeluk plaats, waarbij een 18-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel met zijn auto tegen een lantaarnpaal is gereden. De man had de controle over het stuur verloren en was in de bocht van de Batavierlaan tegen een lantaarnpaal gereden. De bijrijder was door de klap van de botsing met zijn hoofd tegen de voorruit aangekomen. Hij is met een hoofdwond overgebracht naar IJsselland. De bestuurder was ongedeerd.

Oudekerk aan den IJssel Controle jeugd De politie heeft naar aanleidingen van overlast meldingen op donderdag 12 januari , omstreeks 20.15 uur, gecontroleerd bij de school aan de Hoge Molenwerf. Een groep jongeren is bij de school door de agenten aangesproken waarbij de namen van de jongeren zijn opgeschreven. De politie heeft een brief geschreven naar de ouders van de jongeren waarin zij geattendeerd worden op het feit dat de jongeren overlast 's avonds veroorzaken. De politie houdt de jongeren de komende tijd rond de school in de gaten.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --