Dienstenbond CNV

De winkelorganisatie verandert, Hoe staat het met de MAS? 13-01-2006

Afgelopen dinsdag is er door CNV Dienstenbond (weer) gesproken over de plannen die Albert Heijn heeft met betrekking tot de winkelorganisatie. Daaraan zijn consequenties verbonden voor medewerkers.

Het duidelijkst wordt dat op dit moment zichtbaar bij de Management Assistent Supermarkt (MAS). In oktober zijn de MAS-sen door Albert Heijn geïnformeerd. Uw werkgever heeft inmiddels ook bonden uitgenodigd om te praten over de sociale gevolgen van deze nieuwe winkelstrategie en de rechtstreekse gevolgen voor de MAS. Als bestuurder en belangenbehartiger heb ik er met regelmaat behoefte aan om met leden te praten over deze ontwikkelingen. Daarom wil ik u graag uitnodigen om verder te praten over de ingezette koers van Albert Heijn en wat daarvan de praktische consequenties zijn op de werkvloer. Wat merkt u daarvan? Hoe heeft dat effect op uw taken? En de taken van anderen in de winkel? Zo zijn er tal van vragen die leven. Met name MAS-sen wil ik in deze periode vragen mee te denken en te praten, maar ook VMs, SMs, etc, zijn van harte welkom.

De bijeenkomst zal gehouden worden op een centrale plaats in Nederland. Op bijgaand reactieformulier kunt u aangeven wanneer het u schikt. Op basis van de meeste aanmeldingen zal een bijeenkomst belegd worden. U kunt meerdere data aangeven. Reiskosten zullen vergoed worden door CNV Dienstenbond.

Tenslotte, mocht het u niet lukken om bij de geplande bijeenkomst aanwezig te zijn, maar u wil toch meedenken en praten over deze ontwikkelingen kan dat ook. Het is voor mij als bestuurder erg prettig om ook per e-mail de discussie aan de praktijk te kunnen toetsen. Ook dat kunt u aangeven per e-mail.

Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn van CNV Dienstenbond nodigen wij ook van harte uit om mee te denken en te praten. Ook zij kunnen zich opgeven voor de bijeenkomst.

Voor vragen en/of opmerkingen over deze nieuwsflits, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon: 023 5670615 of e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl