Dienstenbond CNV

Ledenbijeenkomst pensioenregeling PBO
13-01-2006

De pensioenregeling is eindelijk rond. In de CAO van 2005 hebben wij uw akkoord gekregen op hoofdlijnen. Na de informatieronde van PBO-D willen wij graag uw definitieve oordeel: wij houden hiervoor twee ledenvergaderingen en nodigen u hiertoe uit. Uw reactie kun u per e-mail voor 1 februari naar ons terugsturen. Wij leggen de regeling met een positief advies aan u voor.

Wij hebben u deze zomer uitgebreid geïnformeerd door middel van twee bulletins die wij naar u hebben toegestuurd. Omdat de regeling inmiddels is uitgewerkt heeft de administrateur van het fonds, PBO-Dienstverlening, een aantal voorlichtingsbijeenkomsten gehouden waarin met voorbeelden is getoond hoe de oude en de nieuwe regeling zich tot elkaar verhouden.

Heeft u deze presentaties gemist? U kunt hem bekijken op www.pbo-d.nl Er wordt nader ingegaan op de vergelijking tussen eind- en middelloon en wat de mogelijkheden zijn in verband met FSP.

Wij nodigen u uit voor twee ledenbijeenkomsten: Voor de leden werkzaam bij de Productschappen:

19 januari 2006 om 14.00 uur
Bedrijfskantine bij Produktschap Tuinbouw
Zoetermeer

Voor de leden werkzaam bij de SER en Bedrijfschappen: 24 januari 2006 om 10.30 uur
in het SER-Gebouw
Den Haag

Oktober jl. hebben wij u het akkoord aan u voorgelegd met daarin de hoofdlijnen van de nieuwe pensioenregeling. Wij hebben u gezegd in een later stadium terug te komen wanneer meer bekend is over de nieuwe pensioenregeling. Nu de regeling is vormgegeven en een uitgebreide informatieronde heeft plaats gevonden, kunnen wij de leden raadplegen en kijken of de regeling en de uitwerking daarvan in overeenstemming is met de hoofdlijnen van ons resultaat.

Natuurlijk wordt u in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen.

In het vertrouwen u tot zover voldoende te hebben geïnformeerd, zien wij uit naar uw aanwezigheid op één van de bijeenkomsten.

Overige zaken;
In een gezamenlijk bulletin hebben wij laten weten een afspraak te hebben gemaakt over de aanwending van het ziektekostenbudget voor de nieuwe regeling. Wij hebben daarmee een werkbare afspraak gemaakt die straks deel zal uitmaken van het CAO akkoord dat wij de komende weken met de werkgever gaan uitonderhandelen. Wij zullen u binnenkort informeren over de voorstellen die wij willen gaan doen voor deze CAO van 2006/2007.

Daarnaast loopt het ledental door pensionering van leden en krimp van de PBO sector terug. Dat is geen goede zaak! U kunt daar iets aan doen. Hieronder zetten wij de redenen om uw collega te overtuigen waarom hij vooral lid moet worden van het CNV nog eens op een rij. Voor vragen of opmerkingen over deze info kunt u altijd contact opnemen met bestuurder Bernard Jan de Groot, 010-2651111 of email B.deGroot@cnvdibo.nl