PERSBERICHT - 2006-01-12

Nederlands beste reisadviseur werkt bij Arke in Almere

Saskia Gruber 'reisadviseur van het jaar 2005'

De beste reisadviseur van Nederland werkt bij Arke aan de Korte Promenade in Almere. Op de Vakantiebeurs in Utrecht werd Saskia Gruber van Arke uitgeroepen tot Reisadviseur van het jaar 2005. De felbegeerde titel met de bijbehorende prijzen kreeg zij uitgereikt door vakblad Reisrevue en de KLM.

Vanaf augustus publiceerde het vakblad Reisrevue twaalf weken lang een kennistest op de speciale website www.travelecademy.nl. Via deze website konden reisadviseurs hun reiskennis testen en direct meedoen aan de jaarlijkse verkiezing tot reisadviseur van het jaar. Zij die online het snelst en het best alle meerkeuzevragen beantwoordden, gingen door naar de finale. Per provincie werd een winnaar gekozen, die vervolgens werd onderworpen aan twee pittige praktijkcases.

Gewoon de beste
Elke finalist ontving op afspraak een cliënt in het reisbureau die de reisadviseur uitvoerig om advies vroeg voor een populaire zonbestemming in Europa (Egypte) en voor een vakantiebestemming binnen de Verenigde Staten. Van de dertien finalisten bewees Saskia Gruber zich de beste in reiskennis en -advies. Naast de felbegeerde titel ontving zij op de Vakantiebeurs in Utrecht twee KLM World Business Class tickets naar een bestemming naar keuze.

Opgetogen
Nanette Kepel, de manager van de zone waarin Saskia werkt, reageerde opgetogen: Ik ben ontzettend trots op Saskia en haar team. Ze heeft deze prijs absoluut verdiend. Ze is gewoon de beste! Saskia daarentegen stelt zich wat bescheidener op: Ik kan het nauwelijks geloven. Ik denk altijd dat anderen beter zijn dan ik. De praktijkcase was voor haar het meest zware onderdeel van de wedstrijd. Je wordt op letterlijk alles beoordeeld. Niet alleen je reiskennis en adviesvaardigheden, maar ook hoe je communiceert, klanten op hun gemak stelt en of je voldoende commercieel inzicht hebt. Kortom: op alles om tot een goede boeking te komen en om klanten een uitstekende reis of vakantie te bieden.

Feestelijke campagne
Arke grijpt de benoeming tot Reisadviseur van het jaar 2005 aan voor een feestelijke reclamecampagne. Door het gehele land komen posters te hangen waarop met trots het nieuws wordt gebracht. Ook worden landelijke en regionale dag- en weekbladen benaderd.

Naamsverandering
Voor Arke Almere is de benoeming een perfecte afsluiting van een periode vol verandering. In december 2005 zijn alle 120 World of TUI Reisbureaus van TUI Nederland getransformeerd tot Arke. Naast een nieuw uiterlijk - in de vertrouwde oranje kleur - bieden de nieuwe reisbureaus ook een gewijzigde formule. Uit onderzoek is gebleken dat de consument veel meer gecharmeerd is van de oer-Hollandse merknaam Arke dan van de internationale concernnaam World of TUI. De ruim tachtig franchise winkels die onder TUI Nederland vallen ondergingen ook een gedeeltelijke metamorfose en gaan nu door als Holland International Reisbureau.