Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 13-01-2006 o Nieuwsberichten district Lekstroom

Fietsverlichting

HOUTEN Vijf agenten controleerden donderdagavond 12 januari of fietsers hun verlichting in orde hadden. Tussen 20.00 en 22.00 uur werd gecontroleerd op de Vlierweg, Pr. Ireneweg, Pr. Bernhardweg, De Molen en De Onderdoor. In totaal kregen 33 fietsers een bekeuring.

Ongeval met tractor

TULL EN T WAAL Een 77-jarige man raakte donderdag 12 januari gewond toen hij met zijn tractor van een helling op de Lekdijk was afgegleden. De tractorbestuurder moest waarschijnlijk plotseling stoppen voor een fietser en hield zijn voertuig niet meer onder controle. Waarschijnlijk is de tractor een paar keer over de kop geslagen. De man, een inwoner van Tull en t Waal, is omstreeks 15.30 uur met beenbreuken en hoofdletsel met de ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

Te snel en onder invloed

NIEUWEGEIN Een 20-jarige man haalde in de nacht van donderdag op vrijdag 13 januari om 00.35 uur een surveillanceauto van de politie in op de Batauweg. De agenten maten een snelheid van 100 km/uur, terwijl de Nieuwegeiner in de bebouwde kom reed. Hij kreeg een stopteken en toen de agenten hem aanspraken, roken zij een alcohollucht. Na een blaastest werd hij aangehouden. Op het politiebureau blies de man 305 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur en proces-verbaal. De man was pas een jaar in het bezit van zijn rijbewijs.

Bedrijfsinsluiper aangehouden dankzij omstanders

IJSSELSTEIN Donderdagmorgen 12 januari kon een 49-jarige man zonder vaste woonplaats dankzij omstanders worden aangehouden na een bedrijfsinbraak in IJsselstein.

Omstreeks 09.35 uur kreeg de politie de melding dat een aantal getuigen achter een verdachte van diefstal aan zou zitten. Op de Boedapestlaan kon de man worden ingerekend en overgedragen aan de politie. Getuigen verklaarden dat de man bij twee kantoorpanden aan de Floridalaan was binnen gelopen en met een smoes verschillende ruimtes had doorzocht op zoek naar buit.

De man is ingesloten en verhoord.