Politie Zuid-Holland-Zuid

13/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 13-01-2006 o Persberichten District II

ALCOHOL
GORINCHEM Op de Schilderstraat in Gorinchem hebben politiemensen een 39-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij reed daar op donderdagavond 12 januari 2006 maar had een te hoog promillage. Hiervoor kreeg de verdachte proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.
GORINCHEM Een rijverbod van een uur heeft een 22-jarige automobilist uit Dordrecht gehad. Agenten controleerden hem op vrijdag 13 januari 2006 omstreeks 02.40 uur op de rijksweg A15 bij Gorinchem. De 22-jarige had teveel alcohol op.
GORINCHEM Agenten hebben een 42-jarige man uit het Duitse Krefeld een rijverbod van twee uur gegeven. Hij reed op vrijdag 13 januari 2006 rond 02.55 uur over der Kruisstraat in Gorinchem. Daar bleek dat de 42-jarige een te hoog promillage had.
LEERDAM Een 23-jarige autobestuurder uit Leerdam heeft geprobeerd een alcoholcontrole te voorkomen. Hij reed op donderdagavond 12 januari 2006 door Leerdam en ging er na een politiestopteken vandoor. De agenten reden hem op de Populierstraat in Leerdam klem. Uit onderzoek bleek dat de man teveel alcohol gedronken had.

DOORGEREDEN
GORINCHEM De politie zoekt de bestuurder van een auto die doorreed na een ongeval. Mogelijk merkte de bestuurder de aanrijding niet. De aanrijding gebeurde op donderdagmiddag 12 januari 2006 rond 17.00 uur. Een 24-jarige vrouw uit Gorinchem reed op haar bromfiets over de Newtonweg in Gorinchem uit de richting van de Spijksesteeg. De vrouw remde bij de kruising met de Galvaniweg voor een auto die plotseling van rechts kwam waardoor zij viel. De rood/bruine Opel kwam achter ander verkeer vandaan dat stond te wachten op de kruising. Getuigen die iets zagen of weten van het ongeval of de bestuurder van de Opel kunnen zich melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De bromfietsster raakte gewond aan haar knie en voet.

WINKELDIEFSTAL
LEERDAM De politie heeft een 32-jarige man uit Asperen aangehouden. Hij stal op donderdagmiddag 12 januari 2006 bij een winkel op de Kerkstraat in Leerdam een horloge. In eerste instantie ontkende de verdachte. Maar later gaf hij ook nog de diefstal van twee diskmans toe. Deze had de 32-jarige bij zich.

BRANDJE
PAPENDRECHT Tijdens laswerk is isolatie in brand gevlogen. De isolatie zat onder de vloer van een schip. Het schip lag op een werf aan de Rosmolenweg in Papendrecht. Personeel bluste het vuur snel. De brandweer controleerde en ventileerde bij de scheepswerf. Het incident gebeurde op donderdagmiddag 12 januari 2006.

AUTO
SLIEDRECHT Agenten hebben de vier inzittenden van een auto aangehouden. De politiemensen zagen de auto op donderdagavond 12 januari 2006 rijden op de Rembrandtlaan in Sliedrecht. Na controle bleek dat het voertuig gesignaleerd stond. Daarom namen de agenten de vier inzittenden voor verder onderzoek mee naar het bureau. Daar kwam naar voren dat de auto verduisterd was in Amsterdam. Twee van de verdachten moesten blijven, een 32 en 37-jarige man uit Amsterdam.

ILLEGAAL
SLIEDRECHT Na een sprint heeft de politie een 31-jarige man uit Turkije aangehouden. Agenten controleerden op vrijdag 13 januari 2006 rond 01.10 uur de inzittenden van een auto op de Stationsweg in Sliedrecht. De verdachte gaf geen identiteitsbewijs, stapte uit en rende weg. Uit onderzoek bleek dat de 31-jarige illegaal in Nederland verblijft.