Politie Zuid-Holland-Zuid

13/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 13-01-2006 o Persberichten District I

IDENTITEIT
DORDRECHT Agenten hebben een 28-jarige man uit Dordrecht meegenomen naar het bureau. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich. Agenten spraken op donderdagmiddag 12 januari 2006 de man aan op de Spuiweg in Dordrecht. De 28-jarige had net een rood verkeerslicht genegeerd maar liep gewoon door.

DRANK EN GEEN RIJBEWIJS
DORDRECHT Een 26-jarige automobilist uit Dordrecht is aangehouden bij het P.A. de Kok-plein in Dordrecht. Eerst probeerde de man nog te ontkomen maar de politiemensen zetten hem bij het plein aan de kant. De 26-jarige had teveel alcohol op maar reed ook zonder rijbewijs dat ingevorderd was in december 2005. De aanhouding gebeurde op donderdagavond 12 januari 2006.

DOORGEREDEN
DORDRECHT De politie heeft een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij reed in een auto en botste op donderdagavond 12 januari 2006 tegen een geparkeerd voertuig op de Johan Willem Frisostraat in Dordrecht. Na de aanrijding reed de 22-jarige verder. Na zijn aanhouding vertelde de verdachte dat hij dat deed omdat hij geen rijbewijs heeft.

RUIT
DORDRECHT Twee mannen van 21 jaar uit Dordrecht en Zwijndrecht zijn aangehouden. De twee kregen eerst onenigheid met een klant in een horecagelegenheid op de Voorstraat in Dordrecht. De eigenaar zette de verdachten de deur uit. Later kwamen zij terug en vernielden een deurruit. Agenten zochten in de buurt en vonden de verdachten een stuk verder op de Voorstraat. De aanhoudingen gebeurden op vrijdag 13 januari 2005 rond 01.45 uur.

SCHUUR
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een schuur is helemaal uitgebrand. De bewoners merkten de brand op vrijdag 13 januari 2006 omstreeks 01.00 uur. De schuur ligt in een brandgang aan de Ter Spillstraat in Hendrik-Ido-Ambacht. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

BEDREIGING
ZWIJNDRECHT Voor bedreiging is een 26-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. De aanhouding gebeurde op donderdagmiddag 12 januari 2006 bij het winkelcentrum aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Twee beveiligers hielden de verdachte in bedwang. Deze deed eerder lastig in het centrum, spuugde en gooide met dingen. Opeens stond de verdachte ook met een vermoedelijk gestolen mes in zijn handen en dreigde. Een van de beveiligers schopte het mes uit zijn hand.