Stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 13-01-2006 o Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Fietsverlichtingscontroles

UTRECHT De politie heeft op donderdag 12 januari op meerdere plaatsen op het voeren van fietsverlichting gecontroleerd.

Aan het begin van de avond werd gecontroleerd op de Vredenburg en de Lange Viestraat. Vijfentwintig fietsers en één bromfietser hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd. Tevens werden vijf bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Tussen 21.15 uur en 21.45 uur werd gecontroleerd op het Smakkelaarsveld. Ondanks dat er 23 fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet werkte, bleek dat het overgrote deel van de fietsers wel hun verlichting in orde hadden.

Vrijdag de 13e

UTRECHT Vrijdag de 13e bracht een eigenwijze automobilist geen geluk.

Rond 04.45 uur zagen politiemensen een automobilist over de Europalaan rijden. Zij herkenden de man als een 23-jarige man uit Nieuwegein die eerder afgelopen week was aangehouden. Dat was omdat hij meer dan 50 km te hard reed en daarbij ook nog onder invloed van alcohol (410 ug/l) verkeerde. Toen was proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De Nieuwegeiner werd gecontroleerd en bleek ook nu weer teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij ruim twee maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het rijden onder invloed. Tevens kreeg hij een rijverbod van vijf uur.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft op donderdag 12 januari van 13.45 uur tot 16.00 uur een snelheidscontrole op de Universiteitsweg gehouden. Van de 934 gecontroleerde voertuigen reden er 193 sneller dan de toegestane 50 km/u. Zij werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed ruim 60 % te hard (82 km/u).

Straatroof

UTRECHT Op donderdag 12 januari werd een man met geweld van zijn tas beroofd.

Rond 18.10 uur fietste een 25-jarige man uit Utrecht over de Demkabrug in de richting van de Muyskenweg. Op het moment dat hij twee lopende mannen passeerde, kreeg hij een klap in zijn gezicht en kwam ten val. De twee verdachten pakten zijn fiets en tas en gingen er in de richting van de Muyskenweg vandoor.

De politie werd gewaarschuwd en door meerdere eenheden werd in de omgeving naar de verdachten gezocht. Zij werden niet meer aangetroffen. Het slachtoffer liep letsel aan zijn gezicht en aan zijn been op. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht, maar zal zich onder behandeling van zijn huisarts stellen.

Signalementen:


1) Blanke man , 22-26 jaar, 1.75-1.85 m, normaal postuur, donkerbruin kort haar met een slag, donkerkleurige ¾ jas, donkere spijkerbroek en sportschoenen.


2) Licht getinte man, 22-26 jaar, 1.75-1.85 m, gezet postuur, donkere jas (Michellin-achtig model), donkerblauwe spijkerbroek en een strakke zwarte muts.

Getuigen van de gewelddadige beroving of mensen die menen de verdachten te (her-)kennen worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844.

Vervelende passagier

UTRECHT Op donderdag 12 januari werd een passagier van een automobilist aangehouden.

Rond 18.00 uur botste een 42-jarige automobiliste uit Utrecht op t Goylaan op een voor haar rijdende auto, bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Utrecht. De 37-jarige automobiliste moest remmen voor het overige verkeer en haar achterligger zag dat kennelijk te laat.

Politiemensen kwamen ter plaatse en roken een alcohollucht bij de 42-jarige vrouw. Uit de blaastest bleek dat zij vermoedelijk teveel had gedronken en zij werd aangehouden. Haar passagier, een 46-jarige man uit Bilthoven, was het daar niet mee eens en begon zich met de zaak te bemoeien. Daarbij schold hij de politiemensen meerdere malen uit. Daarop werd hij aangehouden voor belediging.

Bij de ademanalyse in het politiebureau bleek dat de automobiliste niet teveel had gedronken. Zij werd heengezonden. Tegen de Bilthovenaar is proces-verbaal voor belediging opgemaakt.

Vecht- en steekpartij

UTRECHT In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 januari raakte een man dermate gewond bij een steekpartij, dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

Rond 04.45 uur kreeg de politie de melding van een steekpartij op het Janskerkhof. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en politiemensen zagen een man op de Plompetorengracht lopen. De man probeerde de politiemensen te negeren, maar zij zagen dat hij letsel in zijn gezicht had en spraken hem aan. De man, 29 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, hing een onlogische verhaal op. De meldkamer gaf tevens aan de politiemensen door dat er voor de steekpartij een vechtpartij had plaatsgevonden. Daarop werd de Utrechter aangehouden.

Andere politiemensen troffen het slachtoffer, een 23-jarige man uit Amersfoort, op het Janskerkhof aan. Hij bleek enkele steekwonden te hebben en werd per ambulance naar het UMC gebracht. Hij is daar ter observatie opgenomen.

Het is nog niet duidelijk wat er zich op het Janskerkhof heeft afgespeeld en wat de rol van de aangehouden verdachte en het slachtoffer daarin is geweest. De recherche van district Paardenveld stelt daar een nader onderzoek naar in.

Snorfietser gewond

UTRECHT Op donderdag 12 januari raakte een snorfietser gewond bij een eenzijdig ongeval.

Rond 23.30 uur reed een 38-jarige man uit Utrecht met zijn snorfiets over de Balijelaan. In een bocht ging hij met zijn snorfiets onderuit en liep verwondingen aan zijn hoofd op. Door omstanders werd eerste hulp verleend en de Utrechter werd door hen in een stabiele zijligging gelegd. Hij werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis gebracht.