Politie Gelderland-Midden

Wederom tientallen bekeuringen bij verlichtingscontroles
Publicatiedatum: 13-1-2006 11:05:30

Ede/Wageningen - De politie van Ede en Wageningen heeft donderdag en vrijdag wederom tientallen bekeuringen uitgeschreven bij verlichtingscontroles. In Bennekom werden donderdag 20 fietsers bekeurd die zonder licht over de Edeseweg reden. Vrijdag werden er wederom 31 fietsers op de bon geslingerd op de Edeseweg. In Wageningen hield de politie vrjdag in de ochtenduren een verlichtingscontrole op de Churchillweg. Daarbij werden 14 bekeuringen uitgedeeld. Woensdag werden er in het hele politiedistrict West-Veluwe Vallei, waaronder de plaatsen Ede en Wageningen vallen, bijna honderd bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder licht. De politie blijft gedurende de donkere maanden op verlichting controleren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie houdt buurtonderzoek in zaak verwonding Edenaar
Publicatiedatum: 13-1-2006 11:02:15

Ederveen - De Edese recherche houdt vandaag, vrijdag 13 januari, een buurtonderzoek in Ederveen naar aanleiding van een vuurwerkincident in de nieuwjaarsnacht, waarbij een zeventienjarige Edenaar ernstig gewond raakte. Het slachtoffer werd die nacht op de Hoofdstraat bekogeld met vuurwerk en zal zich nu operatief moeten laten behandelen in het ziekenhuis. Aan de hand van het buurtonderzoek hoopt de recherche een spoor te krijgen in de richting van de dader(s).

Het slachtoffer passeerde omstreeks één uur in de nieuwjaarsnacht rijdend op een scooter een groepje jongeren op de Hoofdstraat. Vanuit de groep zou er vervolgens met vuurwerk naar de Edenaar zijn gegooid dat ook tot ontploffing kwam. Daarbij liep het slachtoffer brandwonden op en een ernstige gehoorbeschadiging. Volgens het slachtoffer moeten er op het bewuste tijdstip meerdere getuigen van het voorval zijn geweest.

Vragenlijst
Door middel van een vragenlijst die in de buurt verspreid wordt, wil de recherche antwoord op onder meer de vragen wie iets van het incident gezien of gehoord heeft of anderszins bijzonderheden heeft met betrekking tot het voorval. Men kan echter ook telefonisch contact opnemen met de recherche in Ede via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politiepost Voorthuizen krijgt plek in de Rabobank
Publicatiedatum: 13-1-2006 11:01:14

Voorthuizen - In een gezamenlijk overleg tussen de politie, Rabobank Barneveld-Voorthuizen en de gemeente is een oplossing gevonden voor een definitieve locatie van de politiepost Voorthuizen. De politiepost krijgt een kamer in het gebouw van de Rabobank. Deze locatie ligt centraal in Voorthuizen aan het Smidsplein. Daarmee is aan de wens vanuit de bevolking voldaan om de politiepost in het centrum van het dorp te houden. Alle betrokken partijen zijn blij met deze oplossing. Vanaf 1 maart is de politie op de nieuwe plek gehuisvest.

Tijdelijk
De politiepost was tot nu toe gevestigd op een tijdelijke locatie aan het Smidsplein. Inwoners van Voorthuizen hechten veel waarde aan een politiepost in hun dorp en gaven er de voorkeur aan dat ook de definitieve locatie in het centrum zou liggen. Omdat het niet eenvoudig bleek een geschikte locatie te vinden, is de politiepost tot nu toe op deze plek blijven staan.

Rabobank
In samenspraak met de politie en de gemeente, heeft de directie van de Rabobank Barneveld-Voorthuizen een ruimte in het gebouw aangeboden als locatie voor de politiepost. De ruimte is uitermate geschikt voor deze functie en wordt als politiepost ingericht. De locatie wordt herkenbaar gemaakt door plaatsing van het politielogo aan de buitenzijde van het gebouw.

Start 1 maart
Vanaf 1 maart wordt politiepost op de nieuwe plek in gebruik genomen. Vanaf dat moment is dat de uitvalsbasis voor de gebiedsagenten in Voorthuizen.


---------------------
Noot aan de redactie:
Voor meer informatie over of naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met:
o Dhr. H. Munniksma, woordvoerder van de politie Gelderland Midden, tel. (06) 53 22 88 80
o Dhr T. Kool, woordvoerder van de Rabobank, tel. (0342) 47 97 97 o Mw. M. Hermsen, woordvoerder van de gemeente Barneveld (0342) 495 281

---

Snorfietsster gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 13-1-2006 10:57:55

Hoevelaken - Een zestienjarig meisje uit Hoevelaken is donderdagavond op de Veenwal in haar woonplaats gewond geraakt nadat ze op haar snorfiets was aangereden door een auto. Het ongeluk gebeurde omstreeks half acht, toen het slachtoffer door een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 20-jarige vrouw en plaatsgenote, werd aangereden. De automobiliste wordt ervan verdacht onvoldoende rechts te hebben gehouden, aldus de politie. Het slachtoffer had als gevolg van de aanrijding knieletsel opgelopen en moest voor controle naar het ziekenhuis. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken brokkenmaker raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 13-1-2006 10:55:50

Nijkerk - De politie van Nijkerk heeft donderdagmiddag het rijbewijs afgenomen van een 32-jarige automobilist uit die stad. De Nijkerker wordt ervan verdacht in beschonken toestand op de Van Speijkstraat in zijn woonplaats tegen een auto te zijn gereden. De gedupeerde partij, een plaatsgenoot van de Nijkerker, waarschuwde de politie. Agenten troffen de 32-jarige man nog op de plaats van het voorval aan en roken alcohol. De Nijkerker moest mee naar het politiebureau, waar hij de ademanalyse moest ondergaan. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 1,09 (ruim twee keer de norm). De man had verklaard bij het achteruitrijden tegen de geparkeerde auto van zijn plaatsgenoot te zijn gereden. De schade bleek overigens gering. Tegen de Nijkerker is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Winkeldiefstallen in Ede, Lunteren en Wageningen
Publicatiedatum: 13-1-2006 10:55:13

Ede/Wageningen - De politie heeft donderdag bij winkeldiefstallen in Ede, Lunteren en Wageningen vier verdachten aangehouden. In Ede werden bij een winkel in de Grotestraat twee meisjes van dertien en veertien jaar opgepakt. De meisjes zouden volgens het winkelpersoneel woensdag al spullen hebben gestolen maar konden toen niet achterhaald worden. Toen ze de volgende dag weer in de zaak kwamen werden ze aan de politie overgedragen. Beiden bekenden de diefstal en zijn later na verhoor aan hun ouders overgedragen.
Een 23-jarige vrouw uit Lunteren liep tegen de lamp bij een zaak aan de Dorpsstraat in haar woonplaats. De vrouw zou voor ruim 39 euro aan levensmiddelen hebben verstopt in haar kinderwagen en wilde zonder af te rekenen de zaak uitlopen. Personeel van de zaak stak daar een stokje voor en waarschuwde de politie, die de verdachte Lunterse aanhield. De vrouw bekende en kreeg een boete.
Na een melding van winkeldiefstal in Wageningen hield de politie een zestienjarige jongen uit die plaats aan. Volgens het winkelpersoneel van een zaak aan het Plantsoen zou de knaap een blikje frisdrank hebben gestolen. De jongen bekende tegenover de politie en is later vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---