1e persbericht van vrijdag 13 januari 2006

Eindhoven, 13-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Posterplakker aangehouden

Op de Grote Berg is vrijdag rond 1.15 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd door de politie op heterdaad betrapt bij het illegaal plakken van posters. Hij was in het bezit van plakmaterialen en diverse posters. De spullen zijn in beslag genomen en er is procesverbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op een aantal plaatsen in het stadsdeel Strijp is vannacht een verkeerscontrole gehouden.

Er zijn zeventien bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor snelheid, verlichting, geen rijbewijs kunnen tonen en geen gordel dragen.

Best: Inbraak in woning

Donderdag tussen 14.30 en 18.45 uur is ingebroken in een huis aan de Plataan. Een deur aan de achterzijde werd opengebroken. Uit de woning is een onbekend geldbedrag weggenomen.

Eersel: Hennepkwekerij opgerold

In een woning aan het Teulland is donderdag rond 14.00 uur een hennepkwekerij opgerold.

De politie trof 240 hennepplanten aan. De aanwezige materialen zijn in beslag genomen en de planten zijn vernietigd. Ook werd in de woning een alarmpistool gevonden. Een 35-jarige Eerselnaar is in de woning aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Geldrop: Winkeldief aangehouden

In de Korte Kerkstraat is donderdag rond 15.40 uur een 19-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Een medewerkster van een winkel zag dat twee vrouwen spullen in een tas stopten. De vrouwen verlieten de winkel zonder te betalen. De medewerkster kon buiten één van de vrouwen tegen houden en overdragen aan de politie. Zij had spullen uit de winkel in haar bezit. De vrouw is aangehouden en procesverbaal is opgemaakt. De andere vrouw is spoorloos.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

Donderdag tussen 15.45 en 16.45 uur is op de Europalaan gecontroleerd op snelheid.

Zeventien autos reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u.