Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, vrijdag 13 januari 2006

"aansprekende no-nonsense-site", aldus stichting Kwaliteit-recreatie op vakantiebeurs

Eerste prijs in de categorie Pers/Internet voor Friesland-campings.nl

Utrecht ­ De gecombineerde promotiewebsite www.friesland-campings.nl heeft deze week op de vakantiebeurs te Utrecht de eerste prijs gewonnen in de categorie Pers/Internet. De site van zes échte watersportcampings in Friesland wordt geroemd vanwege haar eenvoud, doeltreffendheid en goede vindbaarheid.

"We zijn natuurlijk heel blij met deze erkenning", zegt Karin Veldhuizen, woordvoerder namens Friesland-campings.nl. "De site is inderdaad eenvoudig van opzet, maar zeer doeltreffend. Alle zes participanten besteden ongeveer 70% van hun marketingbudget aan de promotie van deze gezamenlijke site. Hierdoor is de promotie veel krachtiger dan de som van de individuele activiteiten zou zijn", aldus Veldhuizen. "We kunnen bijvoorbeeld overal waar het relevant is adverteren."

Het gevolg is dat de site www.friesland-campings.nl bijzonder goed vindbaar is. "Iemand die op zoek is naar een watersportvakantie in Friesland heeft een grote kans dat hij bij onze site terecht komt. Daarna belanden bezoekers vanzelf op de individuele sites van de deelnemers."

De zes campings werken samen omdat ze zich willen onderscheiden als échte watersportcampings. Veldhuizen: "Elke camping ligt direct aan het water, bij iedere deelnemer zijn er volop mogelijkheden om watersportmaterialen te huren én je kunt op iedere camping zeilles krijgen."

De prijsuitreiking heeft deze week plaatsgevonden. Behalve een glazen plaquette op een sokkel zijn vooral de erkenning en de aandacht de belangrijkste beloning voor de prijswinnaar.