Gemeente Bladel


Inspraakprocedure plan Beemd Oost te Bladel

Het gemeentebestuur van Bladel heeft in beginsel ingestemd met het voorontwerp inrichtingsplan Beemd Oost. Het betreft het gebied omsloten door Beemdstraat, Europalaan, Bleijenhoek en Mastbos. Dit nieuw te ontwikkelen gebied gaat ruimte bieden voor ongeveer 100 woningen in diverse categorieën. Voordat de vrijstelling- en bestemmingsplanprocedure wordt gestart kan tot uiterlijk 13 februari 2006 op dit plan worden ingesproken.

Belangrijkste informatie over het project


1. Algemeen / belangrijkste randvoorwaarden

Dit gebied is door de gemeenteraad in het vastgestelde Dorpenplan aangewezen als een potentiële inbreidingslocatie. Dit voorontwerp is op initiatief van enkele grondeigenaren in samenwerking met de gemeente tot stand gekomen. Belangrijke randvoorwaarde bij de ontwikkeling van dit gebied is dat de opslag van gevaarlijke stoffen bij het bedrijf aan de Bleijenhoek 17 wordt beëindigd. De gemeente heeft als voorwaarde gesteld dat de toekomstige woonbebouwing in belangrijke mate moet voorzien in betaalbare woningen voor starters en senioren in zowel de koop- als de huursector. Uit de haalbaarheidsstudie is gebleken dat realisering van het plan binnen de gestelde voorwaarden haalbaar is.


2. Ruimtelijke invulling

(concept inrichtingstekening kunt u onderaan deze pagina downloaden)

De hoofdopzet voorziet in twee hoofdontsluitingswegen vanaf Mastbos en Bleijenhoek. De aansluiting vanuit de Bleijenhoek sluit aan bij de nieuw te maken ontsluiting van het plangebied Kempenland. Richting Beemdstraat wordt een langzaamverkeersroute gemaakt die naar het buitengebied leidt. Richting Europalaan is een langzaamverkeersroute gepland richting Posthof / centrum Bladel. Centraal in het gebied is een groen driehoekig plein opgenomen, dat fungeert als speelterrein en kijkgroen.

De bebouwingsopzet ziet er als volgt uit:


· Aan de randen van het gebied worden vrijstaande en halfvrijstaande woningen gebouwd.


· In het hart van het woongebied wordt intensievere bebouwing gerealiseerd.


· Ter vervanging van het pand Europalaan 46 / 48 (voormalige Hubo) voorziet het plan in de bouw van 2 appartementsgebouwen met maximaal 3 bouwlagen (met of zonder kap), één aan de voor en één aan de achterzijde.


· Het plan voorziet verder in een appartementsgebouw met 3 tot 4 bouwlagen op het achtererf van het pand Bleijenhoek 21.


· Voor de bebouwing van het achterterrein van de panden Bleijenhoek 13-15-17 en 17a wordt de mogelijkheid opengehouden om een appartementsgebouw met 3 tot 4 bouwlagen te bouwen.


· Ook voor de bebouwing op de percelen aan de Beemdstraat zijn twee opties: patiowoningen of vrijstaande woningen. De haalbaarheid van beide opties is nog onderwerp van nadere studie.


· In de achtertuinen van de percelen aan de Bleijenhoek ontstaan in overleg met de planontwikkelaars bouwmogelijkheden voor woningen op een gedeelte van hun eigen perceel.


3. Woningbouwprogramma

In het nieuwe plan is ruimte voor ongeveer 100 woningen, waaronder 18 starterswoningen (koop), 13 patiowoningen, 18 zorgwoningen, 8 appartementen, 10 starterwoningen (huur) en 33 vrijstaande en/of halfvrijstaande vrije sector woningen.


4. Inspraak - informatieprocedure

De concept inrichtingstekening kunt u inzien bij de Centrale Balie in het gemeentehuis te Bladel.

Tot uiterlijk 13 februari 2006 is er gelegenheid om zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie kenbaar te maken. Mondelinge reacties kunnen worden kenbaar gemaakt aan de Centrale Balie. Schriftelijke reacties kunnen worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA te Bladel. Na verwerking van de inspraakreacties besluit het college van burgemeester en wethouders of het plan al dan niet in aangepaste vorm verder in procedure wordt gebracht. Alle insprekers krijgen hiervan bericht.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de heer C. van Hintum van de afdeling VROM, tel. 361691.

Concept-inrichtingstekening Concept-inrichtingstekening
---