Rijn & Venen, 12.50 uur

Utrecht, 13-01-2006 o Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Duikongeval

VINKEVEEN Een 30-jarige inwoner uit Alphen aan den Rijn raakte donderdagavond gewond bij een duikongeval bij zandeiland vier aan de Baambrugse Zuwe.

Politie en brandweer kregen omstreeks 21.10 uur de melding dat de 30-jarige duiker na een diepteduik drijvend aan het wateroppervlak werd aangetroffen door drie duikbuddys. De mannen konden zelf dankzij hulpmateriaal de man weer bij bewustzijn krijgen. De man is met de ambulance naar het Amsterdams Medisch Centrum vervoerd, waar hij in een decompressietank moest worden behandeld.

De politie heeft een onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld.

Scootercontrole

MAARSSENBROEK De helft van alle 22 gecontroleerde scooterbestuurders kon zonder problemen doorrijden. Aan elf scooteraars werden 21 bekeuringen uitgereikt. Dat was het resultaat van een scootercontrole die de politie donderdagmiddag en avond hield door heel Maarssenbroek.

Tussen 14.30 en 19.30 uur werden 21 bekeuringen uitgeschreven voor geen goede helm (3), het niet hebben of kunnen tonen van een verzekeringsbewijs, certificaat of legitimatie (10). Ook werden technische gebreken geconstateerd, zoals een dichte uitlaat, een te gladde achterband en slechte remmen (2). Drie scooters waren opgevoerd en één bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij weigerde om de aanwijzingen van een agent op te volgen.

Jongen aangehouden voor duw in water

WOERDEN Donderdag 12 januari heeft de politie een 14-jarige jongen uit Bodegraven aangehouden die verantwoordelijk is voor het in het water duwen van een fietser.

Op maandag 5 december 2005 fietste de 41-jarige man uit Zeist omstreeks 08.00 uur op het Jaagpad richting Nieuwerbrug. Uit tegenovergestelde richting kwam een groepje kinderen fietsen. Eén van de kinderen gaf de man een duw, waardoor hij in het koude water van de Oude Rijn belandde. De kinderen fietsten door en de man kon pas na 10 minuten voorbijgaande fietsers waarschuwen die hem uit het water hebben gehaald.

Politieonderzoek leidde tot de 14-jarige verdachte van poging zware mishandeling. Hij fietste op dat moment met twee andere scholieren van 13 en 14 jaar. Zij worden verdacht van het nalaten van hulp van een persoon in levensgevaar. Overigens hebben de jongeren allen verklaard dat zij zich de consequenties van hun actie niet hebben gerealiseerd.

Geslagen

MAARSSEN - Een 16-jarige jongen uit Maarsen is donderdag aangehouden omdat hij een plaatsgenoot met een hockeystick had geslagen.

Omstreeks 19.25 uur werd de politie gezonden naar de IJsvogel, waar een gewonde jongen zijn verhaal deed. De leeftijdgenoten hadden over en weer gescholden, maar de verdachte was de andere jongen achterna gerend en hem tot in zijn tuin gevolgd. De 16-jarige pakte de hockeystick van de jongen af en sloeg hem hiermee. De vader van de jongen kwam tussen beiden, maar werd zelf ook nog bedreigd door de verdachte. Vader en zoon, die na ziekenhuisbezoek een zwaar gekneusde arm bleek te hebben, hebben aangifte gedaan. De 16-jarige jongen is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Fiets verlicht?

MIJDRECHT Twintig fietsers kregen donderdagmorgen 12 januari een bekeuring omdat zij geen goede fietsverlichting hadden. Ze werden tussen 07.15 en 08.15 uur gecontroleerd op de Diamant.

Onder invloed

ABCOUDE Op het Kerkplein liep een 18-jarige Amsterdammer tegen de lamp bij een blaastest. Hij werd vrijdagmorgen om 01.50 uur gecontroleerd een blies een A, wat betekent dat de bestuurder vermoedelijk teveel heeft gedronken. De man werd aangehouden en moest ademanalyse ondergaan. Hieruit bleek dat hij 365 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd vanwege zijn status als beginnend bestuurder.