Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

13 januari 2006

Gorssel - Kop-staart aanrijding

Een 22-jarige automobiliste uit Vorden is donderdagmiddag (12/1) tegen de auto van een 33-jarige Apeldoornse gebotst. Het incident vond plaats op de Zutphenseweg rond 12.30 uur. De Apeldoornse zag te laat dat de Vordense stil stond en botste tegen haar auto. Beide bestuurster hadden last van de nek en moesten zich onder doktersbehandeling stellen.

Joppe/Zutphen - Bestuurders onder invloed

Een 36-jarige automobilist uit Joppe bleek afgelopen nacht (13/1) rond 01.50 uur bij een controle op de Bathmenseweg in Joppe onder invloed van alcohol. De man blies 0,6 prom. en kreeg een boete.

Een 56-jarige automobilist uit Hengelo (G) blies afgelopen nacht (13/1) rond 04.00 uur bij een controle op de Houtwal in Zutphen 1,7 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.

Lochem - Diefstal scooter

Bij een motorcentrum aan de Emmastraat werd afgelopen woensdag (11/1) een scooter weggenomen. Dit moet gebeurd zijn tussen 16.00 en 17.00 uur. De scooter, een kanariegele Peugeot type Speedfight, stond onafgesloten voor de winkel met de sleutels in het contactslot. De politie is een onderzoek gestart.

Eefde - inbreker maakt geld buit

Een oudere vrouw uit Eefde heeft donderdagavond (12/1) geld aan een inbreker afgegeven, maar zag kans haar woning te ontvluchten en de politie te alarmeren. De inbreker had ook direct de benen genomen en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De vrouw kwam rond 19.00 uur thuis in haar woning aan de Meijerinkstraat. Zij hoorde gerommel en trof opeens een onbekende man in haar woning aan . Deze man, zo bleek later, had de achterdeur geforceerd en eiste op dwingende toon geld. Nadat zij dit had afgegeven ontvluchtte zij de woning en ook de inbreker ging er vandoor. De gealarmeerde politie zocht de buurt af en zette een speurhond in, tot nu toe zonder resultaat.

Het gaat om een man met een Zuid-Europees uiterlijk, leeftijd tussen 30 en 35 jaar, lengte ca. 1.75m. Hij had donker krullend haar, droeg een snor en had een fors postuur. De man droeg een zwarte slobberende broek en een heupmodel jas. De man sprak gebrekkig Nederlands sprak. De politie verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien, dat in verband met de diefstal kan worden gebracht, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

Lochem - Boetes tijdens controle

Bij controles aan de Goorseweg werd donderdagmiddag (12/1) bekeurd voor de volgende zaken: 1x niet voldoende rechts houden, 2x niet handsfree bellen, 3x te hard rijden (hoogst gemeten 93 km, waar 50 km is toegestaan).

Terwolde - 19 bestuurders rijden te hard

De politie heeft donderdagmiddag (12/1) bij een controle op de Vaassenseweg 19 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km. Er is hier 60 km toegestaan.

Vorden - oud en nieuw viering met tintje

De oud en nieuw viering is in Vorden niet helemaal vlekkeloos verlopen. In de Raadhuisstraat en Dorpsstraat zijn enkele vernielingen verricht en is een brandje gesticht. Jongeren hebben enkele prullenbakken opgeblazen en de politie is met een onderzoek bezig. In het centrum zijn ook een kinderfiets en een step achtergebleven en de kinderen die deze kwijt zijn, willen ze vast weer terug hebben. Het gaat om een oranje/groene kinderfiets en een aluminium step. De ouders kunnen met de politie bellen via 0900 - 8844. Getuigen van vernielingen kunnen dit nummer ook bellen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --