Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

13 januari 2006

Borculo - Paard op hol

Op de Barchemseweg vond donderdagavond (12/1) rond 18.05 uur een ongeval plaats, waarbij een op hol geslagen paard ernstig letsel opliep. Het paard werd door de 61-jarige eigenaar uit Geesteren opgehaald bij de paardenkliniek aan de Barchemseweg. Tijdens het inladen schrok het dier en sloeg op hol. Het rende de weg op en hier kwam het dier in botsing met een 45-jarige automobilist uit Borculo. De auto raakte total loss en de bestuurder liep met enkele schaafwonden op. Een andere auto raakte licht beschadigd toen deze over wat onderdelen van de beschadigde auto reed. Het paard brak een voorbeen en had ernstige verwondingen aan zijn buik. Het dier moest in de kliniek uit zijn lijden worden verlost.

Netterden - Met auto van de weg

Een 58-jarige automobilist uit Millingen aan de Rijn is donderdagmorgen (12/1) rond 07.10 uur van de weg geraakt. De man reed over de Netterdensestraat vanaf Netterden. In een bocht naar links begon de auto te slingeren. Ondanks corrigeren was de man de controle over het voertuig kwijt. De auto gleed door in een sloot en sloeg daar enkele keren over de kop. De man kon zelf uit de auto komen. Hij werd met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Zeddam - Bromfietser raakt gewond

Een 42-jarige bromfietser uit Doetinchem is donderdagmiddag (12/1) omstreeks 17.05 uur gewond geraakt. De man reed op de Paardevoortseallee en schrok van een 52-jarige fietster uit Zeddam die over wilde steken. De bromfietser remde krachtig en viel hierdoor. Hij brak zijn pols en werd voor behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Winterswijk - Inbraak in woonwagen

In een woonwagen aan de Kastanjelaan werd in de nacht van donderdag op vrijdag (13/1) ingebroken. Men wist binnen te komen door een ruit uit te nemen. Weggenomen werden onder andere sieraden en een groot aantal flessen sterke drank, zoals wodka en cognac. De politie is een onderzoek gestart.

Eibergen - Winkeldiefstal

Een 25-jarige inwoner uit Borne werd donderdagmiddag (12/1) rond 15.25 uur betrapt in een winkel aan de Brink. Winkelpersoneel zag dat de man flesjes aftershave in zijn tas wilde stoppen. Het personeel sprak de man hierop aan en de politie werd gewaarschuwd. Bij de aanhouding bleek dat in een geprepareerde tas meerdere goederen zaten, waaronder tubes crème mogelijk afkomstig van diefstal uit een andere winkel. Alle goederen werden in beslag genomen. De politie maakt proces verbaal op.

Winterswijk - Brand in auto

In een auto, geparkeerd aan de Oostervoort, is afgelopen nacht (12/1) rond 03.20 uur brand ontstaan. Een buurtbewoner hoorde buiten geluiden en ging een kijkje nemen. Hierbij zag hij dat er brand was in de auto van zijn buurman. De gewaarschuwde brandweer heeft de brand geblust. Van de auto was een ruitje vernield en vermoedelijk hebben onbekenden een tijdschrift dat op de achterbank lag in brand gestoken. De politie is een onderzoek gestart.

Groenlo - 60 bestuurders rijden te hard

De politie heeft donderdagmiddag - en avond (12/1) bij een controle op de Groenloseweg 60 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Van 1500 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km. Er is hier 80 km toegestaan.

Ulft - Fietsverlichting niet in orde

Donderdagmorgen (12/1) bleek bij een controle op de Staringstraat dat de verlichting van 14 fietsers niet in orde was. Deze fietsers kregen een boete.

Ruurlo/Borculo - Geen gordel

Agenten hebben donderdagmiddag (12/1) bij controles op verschillende locaties in Ruurlo en Borculo 13 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. In Ruurlo werd gecontroleerd van 13.00 tot 15.00 uur, in Borculo van 15.30 tot 16.45 uur.

Vorden - oud en nieuw viering met tintje (staat ook in berichten IJsselstreek)

De oud en nieuw viering is in Vorden niet helemaal vlekkeloos verlopen. In de Raadhuisstraat en Dorpsstraat zijn enkele vernielingen verricht en is een brandje gesticht. Jongeren hebben enkele prullenbakken opgeblazen en de politie is met een onderzoek bezig. In het centrum zijn ook een kinderfiets en een step achtergebleven en de kinderen die deze kwijt zijn, willen ze vast weer terug hebben. Het gaat om een oranje/groene kinderfiets en een aluminium step. De ouders kunnen met de politie bellen via 0900 - 8844. Getuigen van vernielingen kunnen dit nummer ook bellen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --