Politie Gelderland-Midden

Twee verdachten opgepakt na vechtpartij

Publicatiedatum: 13-1-2006 13:17:21

Arnhem - Twee jongens van negentien jaar uit Oosterbeek en Arnhem zijn vrijdagochtend door de Arnhemse politie opgepakt wegens hun vermeende betrokkenheid bij een vechtpartij op de Hoogstraat. Een 24-jarige man uit Apeldoorn was bij de vechtpartij licht gewond geraakt. Bewakingscamera's registreerden rond kwart over vier een schermutseling tussen enkele personen op de Hoogstraat. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen troffen zij daar onder de omstanders het 24-jarige slachtoffer aan. Op zijn aanwijzing werden de beide verdachten aangehouden. Wat er zich precies heeft voorgedaan en wat de aanleiding daartoe is geweest wordt nog nader onderzocht. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie houdt drie verdachten aan na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 13-1-2006 13:16:36

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdag na drie meldingen van winkeldiefstallen drie verdachten aangehouden. Een 34-jarige Arnhemse werd door een personeelslid van een zaak aan de Hommelseweg aan de politie overgedragen nadat ze voor 2 euro aan goederen uit de zaak zou hebben meegenomen. Een 42-jarige man uit Arnhem liep op de Hanzestraat in de wijk Presikhaaf tegen de lamp. De man wordt ervan verdacht 12 pakken koffie te hebben gestolen. Bovendien bleek de Arnhemmer nog een winkelverbod te hebben wegens een eerder soortgelijk vergrijp. Na verhoor is de Arnhemmer vrijgelaten; de man kreeg van justitie een dagvaarding. Bij een warenhuis aan de Ketelstraat werd een 55-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden wegens winkeldiefstal. Volgens een beveiligingsmedewerker had de vrouw voor bijna 700 euro aan kleding gestolen. De buit moest worden teruggegeven. De vrouw bekende de diefstal en is later na verhoor weer vrijgelaten. Ze zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


Publicatiedatum: 13-1-2006 13:09:31 wordt uitgezonden op Nederland 2 rond 20.30 en 21.30 uur. Daags daarna rond 15.15 uur wordt het programma herhaald op Nederland 1.