Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 13 januari

* VROUW GEWOND NA STEEKPARTIJ; POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN

VERNIEUWD BERICHT/AANVULLING
ROTTERDAM - Een 19-jarige vrouw uit Rotterdam is donderdagochtend gewond geraakt na een steekpartij op de Lunenbergdam. De steekpartij vond rond tien uur op straat plaats. Het slachtoffer liep hierbij meerdere steekwonden op. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in en hielden enige tijd later een 37-jarige vrouw uit Rotterdam aan. Zij is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in. De aanleiding van de steekpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Na onderzoek bleek dat de 37-jarige vrouw niets met de zaak te maken had gehad. Zij werd heengezonden. Later in de middag meldde zich een 21-jarige vrouw aan het bureau die verklaarde dat zij had gestoken. De Rotterdamse werd aangehouden en inverzekering gesteld. De recherche gaat verder met het onderzoek naar de achtergronden van deze steekpartij.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks zes uur werd op de Essenburgsingel een 18-jarige Rotterdammer gestoken tijdens een onenigheid met enkele mannen. De man werd meerdere keren in hand en been gestoken. Een omstander die op zijn hulpgeroep afkwam, nam hem mee naar zijn woning waarna de politie werd gewaarschuwd. Het slachtoffer, dat verklaarde ook beroofd te zijn, werd door de GGD overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze zaak.


* VROUW DOOD AANGETROFFEN IN WONING
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen vroeg omstreeks zes uur werd in een woning aan de Gerard Scholtenstraat het levenloze lichaam aangetroffen van vermoedelijk de 46-jarige bewoonster. De vrouw was al een paar dagen niet gezien. De politie stelde vervolgens een onderzoek in de woning in en trof de dode vrouw aan. De Technische Recherche is thans bezig met een sporenonderzoek in de woning. Een 48-jarige man, vermoedelijk de partner van het slachtoffer werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. De recherche van het district Noord, die vooralsnog uitgaat van misdrijf, stelt een nader onderzoek in.