VVD


13-1-2006

VVD wil ontruimingskosten Schinveldse bos verhalen op activisten

VVD-Tweede-Kamerleden Paul de Krom en Frans Weekers hebben schriftelijke vragen gesteld aan de Ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken naar aanleiding van de ontruiming van het Schinveldse bos.

De rechter had de kap van het bos goedgekeurd. Iedereen in Nederland moet zich aan rechterlijke uitspraken houden. Desondanks bezette een aantal activisten het Schinveldse bos om de kap tegen te houden. De activisten verzetten zich actief tegen de ontruiming door de politie, terwijl het bos ook nog eens tot verboden gebied was verklaard. Zij ketenden zich aan bomen vast en weigerden de politie te gehoorzamen.

Door deze acties is de kap vertraagd en heeft de overheid extra mankracht in moeten zetten, ook om de actievoerders veilig te verwijderen en de achtergebleven rommel op te ruimen. De kosten van de ontruiming en kap van het bos zijn hierdoor sterk toegenomen. Die kosten moeten worden verhaald op de actievoerders zelf. Het is niet acceptabel dat de gemeenschap opdraait voor de kosten die gemaakt worden door activisten die zich niet aan de wet houden.