Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Getuigen gezocht van babbeltruc in winkel

Hilversum, 13-01-2006 o De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van een diefstal waarbij met behulp van een babbeltruc een flink aantal strippenkaarten bij een kantoorvakhandel in de Hilvertshof zijn gestolen.

Op donderdag 12 januari kwamen omstreeks 13.25 uur drie mannen de winkel binnen. Een van hen bleef bij de deur staan, de andere twee mannen kwamen binnen en vroegen de medewerkster achter de balie iets over strippenkaarten. Daarop toonde de vrouw een strippenkaart, die de mannen niet kochten.

Smoes
Kort daarop werd zij met een smoes achter de balie vandaan gepraat door een van de mannen. De andere man bleef bij de balie staan. Nadat de mannen de winkel verlaten hadden, bleek dat er een pakket met strippenkaarten was weggenomen.

Signalementen
Alle mannen hebben een Noord - Afrikaans uiterlijk. De man die aan de balie bleef staan, is 1.75-1.80 m lang, stevig gebouwd en heeft zwart haar. Hij is 23 a 26 jaar oud en droeg een zwart trainingspak met opvallende rode letters.
De man die met de winkelmedewerkster sprak heeft een slank postuur, zwart haar en is circa 1.85 m. lang en 23 a 26 jaar oud. De man droeg een beige jas en spijkerbroek.
Over de man die bij de deur stond is alleen bekend dat hij een Noord-Afrikaans uiterlijk heeft, circa 1.85 m lang is en slank gebouwd.

De politie Gooi en Vechtstreek onderzoekt de zaak en is daarom op zoek naar getuigen of personen die mogelijk meer weten over deze zaak. Zij kunnen zich melden via het nummer 0900 88 44.