Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt getuige van geweldpleging

Wijchen, 13-01-2006 o De politie van Wijchen is een onderzoek gestart naar aanleiding van een openlijke geweldpleging die in de nacht van donderdag op vrijdag plaats vond in het centrum van Wijchen. Het slachtoffer, een 21-jarige Wijchenaar, kwam even na 00.30 uur met de laatste trein in Wijchen en fietste, samen met een vriend in de richting van het centrum. Kort na het verlaten van het station werden beide ingehaald door twee jongens. Ter hoogte van de brandweerkazerne begonnen die hen zonder enige reden uit te schelden.

Toen het slachtoffer verder fietste kreeg hij van de daders enkele rake klappen. Hij liep daardoor diverse verwondingen in zijn gezicht op. Het slachtoffer, en de vriend die bij hem was, probeerden door weg te rennen aan de daders te ontkomen. Uiteindelijk heeft een onbekende getuige het slachtoffer en de daders gescheiden. Dit gebeurde op het pad bij het gemeentehuis tussen het Europaplein en de Kasteellaan. De daders gingen er toen vandoor. De 21-jarige Wijchenaar deed direct aangifte bij de politie.

De politie is op zoek naar de getuige die daders en slachtoffer bij het Europaplein wist te scheiden. Deze man wordt verzocht contact op nemen met de politie in Wijchen op telefoonnummer 0900 8844. Ook anderen die informatie hebben kunnen bellen met de politie. (03)