Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 13 januari 2006

Politie houdt man aan na mishandeling en vernieling

TILBURG Vannacht om tien over twaalf hebben agenten aan de Pastoor Duchampsstraat in Tilburg een 36-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling c.q. poging tot zware mishandeling en vernieling.

Gisteravond tegen tien uur kreeg de aangehouden Tilburger aan het Bernardusplein onenigheid met een 35-jarige plaatsgenoot over een betaling van geleverde diensten. Toen dit uit de hand dreigde te lopen, sprong een 33-jarige vrouw tussen beiden. Zij kreeg hierop onder andere een vuistslag in haar gezicht een karatetrap in haar rug. Bij de schermutselingen werd ook de ruit van een wc vernield. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie slingert weer veel fietsers op de bon

TILBURG Gisteravond heeft de politie weer op verschillende plaatsen in de stad de verlichting van fietsers gecontroleerd. Daarbij werden nogal wat gebreken geconstateerd.

Zo bekeurden agenten op de Gasthuisring 25 fietsers die de verlichting niet in orde hadden. Op het Besterdplein en de Besterdring kregen 32 fietsers een bon. Verder controleerde de politie op de Goirkestraat, de Statenlaan, de Tongerlose Hoefstraat, de Reitse Hoevenstraat, de Luchthavenlaan, de Ringbaan West en de Leonard van Vechelstraat. Op deze laatst genoemde locaties vielen maar enkele bekeuringen. De politie bekeurde verder nog voor door een rood licht rijden, een overtreding bij een voetgangersoversteekplaats, het opgeven van een valse naam, het niet bij zich hebben van een identiteitskaart en tenslotte gingen er nog drie foutparkeerders op de bon. Aan de Spoorlaan in Tilburg werden vanmorgen 27 fietsers bekeurd.

Tilburger behoorlijk onder invloed

TILBURG Een 32-jarige man uit Tilburg is vannacht aangehouden nadat agenten constateerden dat de man met te veel alcohol op zijn auto bestuurde. In het politiebureau blies de man 1.65 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage is het rijbewijs van de man ingevorderd. Verder kreeg de man een rijverbod van acht uur en maakt de politie proces-verbaal op van dit verkeersmisdrijf.

Politie houdt vechtende jongeren aan

TILBURG Vannacht omstreeks halfvijf hebben agenten in de Nieuwstraat in Tilburg vier mannen aangehouden. Zij zijn 18, 20 en 21 jaar oud en afkomstig uit Tilburg Kaatsheuvel en Dongen. Het viertal wordt verdacht van openlijke geweldpleging en mishandelde in de Korte Schijfstraat in Tilburg viertal mannen uit Rotterdam, Tilburg en Helmond. De slachtoffers zijn ook rond de twintig jaar oud. Een eerdere onenigheid tussen beide groepen escaleerde vannacht in de Korte Schijfstraat. De politie heeft van de slachtoffers aangiften opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Inbrekers nemen auto weg bij woninginbraak

TILBURG - Bij een inbraak in een woning aan de Philips Vingboonsstraat in Tilburg hebben inbrekers vannacht de grijze Ford Mondeo met het kenteken 45-LV-VB weggehaald. De sleutels van de auto vonden de inbrekers op een aanrechtblad in de keuken van de woning. Ook de portemonnee en een pakje sigaretten van de 37-jarige bewoner werden gestolen. De politie heeft van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en de auto staat inmiddels gesignaleerd.

Opmerkingen:

Opnieuw blijkt dat de diefstal van de auto voor de inbrekers makkelijk te realiseren was omdat er geen sprake was van een goed sleutelbeheer. De politie adviseert daarom om sleutels van voertuigen op een plaats op te bergen waar ze niet zo gemakkelijk gevonden kunnen worden.

Verder vraagt de politie de bewoners van de wijken het Wandelbos en het Zand om medewerking bij de opsporing van woninginbrekers. Ook in deze wijken is er de afgelopen tijd een toename van het aantal woninginbraken. Omdat de inbraken voornamelijk s middag en in de vroege avonduren worden gepleegd, denkt de politie dat buurtbewoners mogelijk nuttige informatie kunnen geven. Tips kunnen doorgegeven worden aan het Landelijk Toegangsnummer Politie: 0900 88 44.

Zoals we gisteren ook al bekend maakten gaat de politie van team Leijdal de bewoners van de gebieden waar recent werd ingebroken met een brief benaderen. Het is dus niet zo dat alle bewoners van Goirle een brief krijgen. De correspondentie blijft beperkt tot de gebieden waar recent inbraken zijn geweest.

Autorijden met ontzegging

TILBURG Vanmorgen om halfelf hebben agenten op de Rijksweg A58 in Tilburg een 53-jarige Bredanaar aangehouden. De man bestuurde een auto terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt tegen de man proces-verbaal op.

Auteur: Carel Bouman