Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

13 januari 2006

Apeldoorn - Jonge winkeldievegges gepakt

Een politieman in burger heeft donderdagmiddag (12/01) bij een winkel aan de Hoofdstraat twee 14-jarige Apeldoornse meisjes aangehouden die voor ruim 80 euro aan goederen had gestolen. De man zag de meisjes rond 17.25 uur onder anderen sieraden, make-up en kledingstukken meenemen. De man sprak de meisjes buiten aan. De meisjes bekenden de diefstal. Zij gaan naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.

Apeldoorn - Politie onderzoekt mishandeling

De politie onderzoekt de mishandeling van twee Apeldoornse vrouwen door een 35-jarige plaatsgenoot in en buiten een café aan de Van Kinsbergenstraat in de nacht van donderdag op vrijdag (13/01). De politie hield de verdachte vrijdagmorgen vroeg rond 02.30 uur aan. De man was onder invloed van alcohol en werd voor onderzoek opgesloten in een politiecel.

Apeldoorn - Politieteam Zuid-Oost met veel blauw op straat

Ruim 25 politiemensen hebben donderdagmiddag en -avond zichtbaar toezicht gehouden en controles uitgevoerd in de wijken Donken, Horsten en Hoeken.

Met fietssurveillances werd toezicht gehouden op hangplekken en andere locaties waarover via wijkagenten overlastmeldingen binnenkomen.

Ook werd toezicht gehouden op het verkeer. Dit laatste had tot gevolg dat er 59 bestuurders op diverse plaatsen in De Maten werden bekeurd voor o.a. te hoge snelheid, het rijden door het rode licht , dragen van de gordel, onvoldoende verlichting, te hoge constructiesnelheid van brommers, geen APK en technische gebreken. Ook werden 188 blaastesten afgenomen. Niemand zat met te veel drank op achter het stuur.

Apeldoorn - Gewonde door aanrijding

Een 71-jarige vrouw uit Vorden raakte donderdagavond (12/01) op de kruising Zutphensestraat/IJsseldijk gewond door aanrijding met een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ane. De vrouw zat in de auto van een 70-jarige plaatsgenoot. De man reed over de Zutphensestraat toen rond 20.20 uur de vrachtwagen de straat over stak en de personenauto over het hoofd zag. Bij de aanrijding klaagde de vrouw over pijn aan het borstbeen. Een ambulance vervoerde naar het Lukasziekenhuis waar bleek dat haar borstbeen gebroken was.

Apeldoorn - Verkeerscontroles in Zuidwest, Hoenderloo en Loenen

Het politieteam Zuidwest heeft donderdagavond met zo'n 20 politiemensen een uitgebreide verkeerscontrole gehouden in Hoenderloo, Loenen en op diverse plaatsen in zuidwest Apeldoorn.

Ook werd op alcohol getest. Er werden 119 blaastesten afgenomen. Geen bestuurder bleek onder invloed. Er werden 19 boetes uitgereikt voor niet dragen van de gordel, 16 bestuurders reden te snel. Ze werden met de laserapparatuur betrapt. Verder hadden 33 fietsers onvoldoende verlichting en maakte de politie bekeuringen op voor o.a. geen APK, het rijden met mistlichten en geen helm.

Apeldoorn - Diefstal van auto

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag de dertiende (13/01) vanaf de Paslaan een auto gestolen. Het gaat om een donkerblauwe Ford Escort met het kenteken RS-RV-49. De 52-jarige Apeldoornse eigenaar deed aangifte van diefstal bij de politie die een onderzoek instelt.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --